Pitch Best Young PE Manager 2019: Ernst Rustenhoven, Slingshot Ventures

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young PE Manager 2019. Deze pitch is ingezonden door Tom Kist voor Ernst Rustenhoven van Slingshot Ventures.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Getalenteerde all-round investeerder die hoofd- en bijzaken goed kan onderscheiden. Aan de ene kant goed in het modelleren van ondernemingen, gefocust op realiseerbare groei. Begrijpt dat modellen niet te complex moeten worden en teruggebracht moeten worden naar een 4 of 5 beïnvloedbare factoren. Sterk in transactiedocumentatie en vooral ook in opstellen en begeleiden van een post-transactie 100-dagen plan – cruciaal voor succes in early growth transacties

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Pro-actief en ambitieus. Sterk begrip van hetgeen speelt binnen zeer snel ontwikkelende ondernemingen – mede omdat hij zelf in een vergelijkbare situatie gewerkt heeft. In staat om heel snel veel vertrouwen te winnen van target management teams.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Belangrijk voorbeeld voor onze jongere teamleden. Hij houdt zich nadrukkelijk bezig met het begeleiden en trainen van het team.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Enthousiast lid van het VeeCee platform en neemt daarin een voortrekkersrol.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Deelnemingen waar hij "op zit" zoeken hem actief op voor assistentie op diverse gebieden – van inrichten financiële rapportage tot opstellen (lange termijn) forecasts en voorbereiden van nieuwe financieringsrondes.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Ernst heeft een belangrijke rol gespeeld in de verdere uitbouw en professionalisering van Slingshot. Zijn positieve, team-spirit is een voorbeeld voor de andere leden in het team, en zelfs voor andere jonge talenten in de Venture Capital industrie.

Bekijk alle pitches & stem direct

 

 

Gerelateerde artikelen