Pitch Best Young PE 2020: Dennis Hofmans, NewPort Capital

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young PE Manager 2020. Deze pitch is ingezonden door Melvin Sie voor Dennis Hofmans van NewPort Capital.

Bekijk alle pitches & stem direct
 

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Dennis is sinds de oprichting van NewPort Capital onderdeel van het team en heeft dan ook een sterke bijdrage gehad aan hetgeen wij als NewPort hebben opgebouwd en waar wij nu staan. Dennis is naast analytisch sterk onderlegd, ook op het interpersoonlijke vlak een aanwinst. Hij weet vaak snel een goede klik te realiseren met managementteams en aandeelhouders en beschikt hierbij over bepaalde gunfactor. Dennis fungeert als een hands-with investeerder die op de juiste momenten zowel kritisch als opportunistisch kan zijn en managementteams hiermee inspireert en motiveert.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Dennis bezit een unieke combinatie van ondernemerschap die hij toepast als portfoliomanager en sterke M&A-ervaring die hij inzet bij het realiseren van deals. Daarnaast was hij instrumenteel in het opzetten en closen van NewPort’s eerste fonds. Dit maakt Dennis tot een unieke young professional met een ervaringsniveau en –breedte waar vele anderen een dubbel zo lange carrière voor nodig hebben.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Met Dennis’ optimisme en commitment weet hij altijd een winnaarsmentaliteit in het team te creëren. Ook bij obstakels en lastige situaties onder tijdsdruk weet hij snel hoofd- en bijzaken te scheiden en zo draagt hij bij aan de uitstekende moraal binnen de organisatie. Gaan voor een volle deal pipeline en het nooit laten liggen van kansen zijn karakteristieken van NewPort welke ook door Dennis in de dagelijkse praktijk worden gebracht.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Dennis heeft zich ontwikkeld als een van de gezichten van NewPort in de M&A markt. Zowel in een deal- als portfolio setting straalt hij rust en kalmte uit en verliest hij nooit de inhoud uit het oog. Managementteams werken graag met hem samen en weten dat ze altijd op Dennis kunnen rekenen als een ondersteunende en meedenkende aandeelhouder. Zijn natuurlijke competitiviteit, die hij zowel op het sportveld als in zijn werk inzet, geeft Dennis een voordeel in opbouwen van relaties met enthousiaste ondernemers. Als je hem bezig ziet met een ondernemer om plannen te maken is het lastig te onderscheiden wie van de twee de ondernemer is en wie de PE-professional.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Dennis communiceert helder en open en heeft altijd de details scherp. Hierdoor bouwt hij snel vertrouwen op en schakelt hij zeer natuurlijk met ondernemers en managementteams. De omschakeling van koper in een proces naar constructieve aandeelhouder na aankoop doet hij op een zeer authentieke manier. Hij maakt het verschil bij ondernemers door altijd op zoek te zijn naar het beste voor de portfolio-onderneming en concreet te kijken naar gedeelde drijfveren in een team. Mensen werken graag met Dennis samen en dat sterkt ze in hun keuze voor NewPort.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Hoewel hij nog relatief aan het begin van zijn carrière staat kan Dennis onder andere fonds oprichting, fund raising, deal sourcing, deal closing en autonoom portfoliomanagement al op zijn CV zetten. Hij loopt voor op ervaringsniveau maar blijft authentiek. Hij ontwikkelt zich nog altijd op een steile leercurve en zijn intelligentie, sociaal vermogen en toewijding maken hem tot een onmisbaar teamlid voor NewPort en een onmiskenbaar talent voor Private Equity in Nederland. 

Bekijk alle pitches & stem direct
 

Gerelateerde artikelen