Pitch Best Young M&A Lawyer 2019: Olivier Valk, Allen & Overy

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2019. Deze pitch is ingezonden door Christiaan de Brauw / Charles Honée voor Olivier Valk van Allen & Overy.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
"Olivier heeft een duidelijke specialisatie: complexe, multi-jurisdictionele M&A-transacties, met een focus op openbare biedingen. Hij heeft al op zeer jonge leeftijd een schat aan ervaring opgedaan en is betrokken geweest bij maar liefst 85-90% van alle openbare biedingen die Allen & Overy in de afgelopen vijf jaar begeleid heeft. Olivier heeft een substantiële rol gespeeld in onder andere de volgende deals:    

Olivier werkt sinds oktober 2011 bij Allen & Overy, nadat hij zijn studies Europees recht aan Durham University in het Verenigd Koninkrijk en internationaal publiekrecht aan de Universiteit van Utrecht cum laude had afgerond. Hij heeft een secondment gelopen bij Royal Dutch Shell en was van oktober 2017 tot oktober 2018 onderdeel van het Corporate M&A team van Allen & Overy in Tokio, waar hij cliënten adviseerde over inbound en outbound M&A-projecten. Dit jaar in Japan was overigens om meerdere redenen bijzonder: Olivier’s vrouw was meegereisd en hun zoon Maurits is in Tokio geboren."

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Olivier loopt zowel qua ervaring als kennis voorop. Er zijn geen peers die de fijne kneepjes van openbare biedingen zo goed in de vingers hebben als hij. Hij is creatief en zeer precies, heeft een scherp analytisch vermogen en weet zijn analyses te vertalen naar praktische, businessgeoriënteerde adviezen. Hij is bovendien bijzonder sympathiek en betrokken waardoor mensen graag met hem samenwerken.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Olivier is een drijvende kracht binnen het openbare biedingenteam van Allen & Overy. Hij speelt een substantiële rol in belangrijke transacties en in de begeleiding van junioren. Hij ziet M&A-deals bij uitstek als teamwork en vindt het belangrijk dat ieder teamlid zo goed mogelijk zijn of haar rol kan vervullen. Dat doet hij door mensen goed te begeleiden – er zitten regelmatig drie of vier junioren om zijn bureau om de volgende stappen in een transactie door te nemen – en hen verantwoordelijkheid en ruimte te geven. Daardoor voelen zij zich eigenaar en ontwikkelen ze zich snel. Volgens Christiaan de Brauw en Charles Honée die nauw met hem samenwerken, heeft Olivier een rustig en vanzelfsprekend gezag.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Olivier combineert zijn ruime praktijkervaring met veel extra curriculaire activiteiten. Zo is hij actief lid van de Dutch Japanese Trade Federation (Dujat) en was recent nog medeorganisator van een M&A-seminar voor Dujat-leden. Tijdens dit seminar was Olivier één van de sprekers over recente ontwikkelingen en belangrijke verschillen tussen Japan en Nederland als het gaat om M&A-transacties. Daarnaast is Olivier mentor geweest bij Stichting Giving Back, een organisatie die zich inzet voor eerstegeneratiestudenten met een multiculturele achtergrond. Medewerkers van Allen & Overy helpen deze studenten met hun persoonlijke ontwikkeling, het uitbreiden van hun zakelijk netwerk en het maken van studiekeuzes.    

Daarnaast verzorgt hij twee keer per jaar het college over openbare biedingen tijdens de opleiding Vennootschap & Onderneming aan de Grotius Academie en publiceert hij regelmatig. Recente publicaties:  – Groene Serie Toezicht Financiële Markten en Groene Serie Toezicht Financiële Markten, commentaar op de openbaar bod-regelgeving (Bob, Wft); en  – ‘The Dutch public takeover regime, both from a legal and a practical perspective’ in: ‘European Takeovers: the art of the acquisition’, juni 2018

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Olivier is een zeer vertrouwenwekkend raadsman voor cliënten. Bestuurders en commissarissen onderkennen direct zijn specialistische kennis en ervaring. Hij acteert dan ook regelmatig zelfstandig en op hoog niveau bij cliënten.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Olivier is vanaf zijn eerste dag bij Allen & Overy aangemerkt als een groot talent en blijft dat waarmaken. Hij is actief in de praktijk, publiceert en doceert over openbare biedingen. Dankzij zijn skills en ervaring is hij al op zeer jonge leeftijd een expert geworden in een ingewikkeld vakgebied. Er zijn maar een paar advocaten die de regels van openbare biedingen op hoog niveau beheersen; Olivier heeft al op jonge leeftijd zijn plek in deze kleine groep veroverd en zal daarin ongetwijfeld nog verder groeien.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen