Pitch Best Young M&A Lawyer 2019: John van Geffen, EY

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2019. Deze pitch is ingezonden door Marc Sanders voor John van Geffen van EY.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?

John is binnen EY's International Tax and Transaction Services team volledig gefocust op M&A transacties. Hij heeft de carrière ladder snel beklommen. Kort voor zijn 30e verjaardag maakte hij in zeven jaar tijd de stap naar senior manager. Hij staat met name multinationals en private equity huizen bij gedurende de dynamiek van onder andere (cross-border) aankoop-, verkoop-, of fusietransacties. Als internationale belastingspecialist, met ervaring in transacties in de US, China, India, Brazilië, Duitsland, Spanje en UK, heeft hij niet slechts kennis van het Nederlandse belastingstelsel, maar begrijpt hij ook de internationale fiscale ontwikkelingen en buitenlandse wet- en regelgeving. Op basis van zijn brede ervaring kan hij snel adviseren en meedenken tijdens het due diligence proces en de SPA onderhandelingen. John is zijn loopbaan bij EY gestart binnen de algemene fiscale adviespraktijk en heeft gedurende zijn eerste jaren een breed scala aan klanten geadviseerd over complexe fiscale materie. Een zeer leerzame periode, waarin hij zijn sociale vaardigheden sterk heeft ontwikkeld, ervaring heeft opgedaan in afstemmingstrajecten met de Belastingdienst en zijn fiscaal technisch vaardigheden heeft ontwikkeld. In zijn rol als senior manager zet John zijn waardevolle mix van ervaring, technische kennis en sociale vaardigheden nu in gedurende het gehele transactieproces. Gedurende zijn carrière is John onder andere betrokken geweest bij de volgende aansprekende transacties, waarbij hij vaak functioneerde als eerste aanspreekpunt:

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
John onderscheidt zich van zijn peers, doordat hij een rugzak vol M&A bagage aan ervaring heeft. Hij weet dit optimaal te combineren met zijn sterke sociale vaardigheden. John begrijpt de snelheid en dynamiek van M&A transacties en weet dit feilloos te combineren met zijn sociale vaardigheden en (inter)nationale fiscale kennis, zodat hij door klanten wordt gezien als "trusted advisor" en eerste aanspreekpunt gedurende het transactieproces. Als een spin in een web schakelt hij eenvoudig met alle betrokken partijen, koper, verkoper, advocaten en andere adviseurs. Als adviseur stemt hij ook vaak de fiscale aspecten van een M&A transactie af met de Belastingdienst, waarbij hij nauw samenwerkt met de klant

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Junior collega's vinden het prettig om samen te werken met John. Niet alleen omdat hij tijd neemt om ze te begeleiden en uitleg te geven, maar ook door zijn prettige en open persoonlijkheid. Binnenlandse en buitenlandse partners binnen EY kunnen op John bouwen en vertrouwen. Hij acteert zelfstandig en waar nodig zoekt hij ondersteuning van de betrokken partner of specialisten.Verder draagt John sterk bij aan het delen van kennis binnen de organisatie. Hij wisselt proactief ervaring uit met collega's van verschillende EY kantoren.    

John laat zien dat hard werken binnen de hectische M&A praktijk te combineren is met privé. Drie a vier keer sporten, fitness en hard lopen, en een drukke sociale agenda weet hij te combineren met zijn veeleisende baan binnen de M&A wereld. Hij is net als EY ervan overtuigd dat een divers team van mensen bijdraagt aan succes. John draagt door zijn openheid een steentje bij aan een cultuur waarin diversiteit en inclusiviteit worden aangemoedigd.

Kortom, John deelt kennis binnen de organisatie, enthousiasmeert en inspireert zijn collega's en versterkt de banden binnen het team.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
John heeft zijn positieve, open en energieke houding op kantoor en ook daarbuiten. Hij is maatschappelijk betrokken en staat open voor verschillende culturen, achtergronden en geloven en probeert daarbij zoveel mogelijk door politieke discussies en negatieve nieuwsberichten heen te kijken, hetgeen ook uit zijn reisbestemmingen zoals China, Iran, India, Nepal, Libanon en Peru. Hij gaat de dialoog hierover aan en draagt dit uit binnen zijn privé en zakelijke netwerk (inclusief klanten). Op deze manier draagt John niet alleen bij aan diversiteit en inclusiviteit binnen het EY  netwerk, maar ook daarbuiten.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Zoals John het zelf zegt, is zijn belangrijkste driver: "klanten blij maken". Klanten waarderen John door zijn commitment en proactieve houding. Hij weet complexe fiscale zaken te vertalen naar begrijpelijke taal. Als adviseur staat hij dichtbij zijn klant en maakt hij onderdeel uit van het team van de klant. Een veelzeggend recent voorbeeld was de vraag van een klant om John in het team te hebben. De klant had geen voorkeur voor een partner. Het belangrijkste was dat John het eerste aanspreekpunt was voor de klant.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
John heeft tijdens zijn loopbaan bewezen dat hij een getalenteerde M&A fiscalist is. Met al zijn ervaring op zak en door middel van commitment, een proactieve en enthousiaste houding en teamwork weet hij complexe fiscale vraagstukken binnen het transactieproces op te lossen. Hij zoekt hierbij altijd naar de juiste balans tussen praktische implicaties, optimalisatie en commerciële overwegingen. Een deal wordt immers niet gedreven door fiscaliteit, maar desondanks speelt fiscaliteit een belangrijke rol vanaf de start van een transactie, gedurende de investeringsperiode, tot en met een eventuele toekomstige exit. Daarnaast weet John zich te onderscheiden doordat hij zich aan iedere situatie in een transactieproces kan aanpassen, waarbij hij altijd zichzelf blijft. Hij wordt gewaardeerd als adviseur, collega en als persoon.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen