Pitch Best Young M&A Lawyer 2019: Dena Mokhberolsafa, CMS

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2019. Deze pitch is ingezonden door Annelieke Fenstra voor Dena Mokhberolsafa van CMS.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Dena is een uitzonderlijk talent op zowel het inhoudelijke vlak als de aansturing van M&A-processen. Dena maakt zich met name verdienstelijk door snel obstakels in transacties te signaleren en daarop te anticiperen door proactief met verrassend creatieve oplossingen te komen. Haar goede drafting skills komen hierbij van pas. Dena heeft de drive om inhoudelijk steeds beter te worden waarbij zij zelf ook de verdieping zoekt. Dit gaat verder dan uitsluitend de juridische onderwerpen; ook de financiële aspecten van een transactie hebben haar interesse. Dena is in het transactieproces degene die cliënten en kantoorgenoten weet aan te sturen, zowel tijdens het due diligence- als onderhandelingstraject.

Roman Tarlavski, advocaat-partner en hoofd van de Corporate/M&A Praktijkgroep bij CMS: "Dena weet de issues die in transacties spelen op waarde in te schatten, waarbij zij goed kan bepalen of iets een potentiële dealbreaker is of niet. Dat is essentieel voor een voorspoedig traject. Door haar helicopterview overziet Dena de belangen van álle betroken partijen wat haar tot een echte bruggenbouwer maakt."

Dena staat nationale en internationale cliënten bij en adviseert onder meer bij private equity-transacties, joint ventures en strategische overnames. Ze heeft aan diverse transacties gewerkt. Van internationale transacties zoals de verkoop van Sapienza aan TP Group tot private equity-deals zoals de verkoop van Enrico door Karmijn en de investering in Kadans door Oaktree. Recent is zij betrokken geweest bij het adviseren van Green Giraffe bij het aangaan van een joint venture met Daiwa Securities.

Mark Mathijssen (Green Giraffe): “Voor een transactie als deze zoek je uiteraard een advocaat met een uitmuntende juridische kennis. Maar daarnaast zoek je ook iemand die oog heeft voor de commerciële aspecten van een transactie en die waar dat kan zoekt naar een pragmatische en faire oplossing. Dena combineert al deze aspecten op een voortreffelijke wijze. Daarnaast overziet zij complexe transacties met een veelheid aan acties als geen ander en houdt – ook als er druk op staat – altijd het overzicht. Kortom: bij een volgende transactie hebben wij haar graag weer aan onze zijde.”

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Dena gaat voor een tien. Altijd! Zij laat zich niet snel van de wijs brengen. Dena onderscheidt zich door de combinatie van drive en ambitie met uitzonderlijk goede inhoudelijke capaciteiten en het talent om transactieprocessen met veel positieve energie goed te begeleiden. Zij zet die extra stap wat haar onderscheidt van haar peers. Toen Dena nog maar een paar maanden werkzaam was bij CMS was zij al betrokken bij een grote internationale overname voor de Chinese cliënt Hubei Forbon Technology Co. Ltd. Al meteen zat ze aan de onderhandelingstafel alsof ze nooit anders had gedaan.     Ook in andere internationale trajecten valt haar passie en daadkracht op. Alexander Fischbaum (Founder & Managing Director bij AF Advisory) over de begeleiding van Dena bij de aankoop van de Queens Towers voor 130 miljoen euro: "Dena showed skill and abilities far beyond her seniority. Dena impressed me with an outstanding dedication to the transaction whether it was late at night or early in the morning. She showed fantastic attention to detail, very good client interaction and a willingness and energy to find solutions to complex problems and getting things done. She showed great independence and came to lead her respective parts of the transaction very competently and with great consideration and professionalism. She by far exceeded what one would expect from such a young team member."

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
In slechts een krappe vijf jaar neemt Dena al een senior rol in binnen CMS. Zij stuurt het transactietraject zelfstandig aan. In grotere transacties voert zij samen met de verantwoordelijk partner de onderhandelingen en begeleidt zij de jongere advocaten. Zij is hiermee een onmisbare schakel binnen de organisatie. Advocaat-stagiaire Isabelle van de Hoogen (CMS): "Dena is zelfverzekerd en gecontroleerd. Het is voor mij ontzettend leerzaam en ook een voorbeeld om te zien met wat een rust Dena onderhandelt over complexe M&A-zaken en vervolgens ook nog tijd maakt in haar drukke agenda om mij dit uit te leggen. Door de samenwerking met haar leer ik heel veel."    Daarnaast is Dena ook dé M&A-vraagbaak voor advocaten van andere praktijkgroepen. Hiermee is zij een belangrijk gezicht van de Corporate/M&A-sectie. De wijze waarop en het enthousiasme waarmee zij haar werk doet, maken dat zij een geliefd persoon is om mee te werken. Zo ook bij onze vastgoedpraktijk waar vastgoedtransacties steeds vaker plaatsvinden door middel van aandelendeals. Arnout Scholten (advocaat-partner Real Estate & Construction bij CMS): "Wij schakelen steevast Dena in. Als geen ander behoudt zij in ingewikkelde internationale transacties het overzicht en zorgt zij met heldere communicatie en veel inzet dat de transactie tot een goed einde wordt gebracht. Dena functioneert qua zelfstandigheid ver boven haar anciënniteit en stuurt meerdere stagiaires aan. Eén van onze cliënten beschreef haar recent als 'punching above her weight class'. Dat vat het goed samen."

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Dena is op allerlei terreinen betrokken bij ons kantoor en de ontwikkeling van het juridische metier in het algemeen. Dena heeft als lid van de Jonge Balie Congrescommissie het congres in 2017 georganiseerd. Binnen CMS draagt zij bij aan vele sociale activiteiten en aan recruitment. Zo heeft zij in 2016 en 2017 meegewerkt aan de ontwikkeling van twee succesvolle business courses door onder meer een masterclass voor studenten op te zetten. Ook buiten ons kantoor is Dena vaak te vinden op recruitmentevents, zoals de Dag van de Advocatuur in Utrecht. Dena vindt het leuk om anderen te enthousiasmeren voor haar vak.

Inspirerend vertelt zij ook haar toehoorders over ontwikkelingen en trends in de sector. Recent gaf Dena een presentatie over 'Efficient Dutch investment structures' bij een event van Korea Financial Investment Association (KOFIA) voor tientallen CEO's van Koreaanse asset management companies.

Binnenkort gaat Dena ook nog naar Londen voor een secondment van drie maanden om het Corporate/M&A-team bij CMS UK te versterken.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Dena gaat recht op haar doel af. Zij zet zich met grote volhoudendheid in om transacties naar een closing te brengen, ook indien er op de weg naar de closing vele obstakels zijn. Dat in combinatie met de wil om oplossingen te vinden, valt ook cliënten op. Zij werken graag samen met Dena en vragen specifiek naar haar. Dena voelt goed aan wanneer cliënten een helpende hand nodig hebben.     Cliënten spreken dan ook vol lof over haar. Zo zegt Claire MacPherson (Group Legal and Compliance Director van TP Group): "I had the great pleasure of working with Dena Mokhberolsafa during an acquisition earlier this year. I found her to be extremely knowledgeable, pragmatic and helpful at all stages – often going above and beyond to ensure that we, as her clients, were being properly represented. Her guidance and advice through some quite complex issues and her ability to explain things simply and thoroughly was very valuable to me personally and to my Board in making what were sometimes quite difficult decisions. In summary she is a highly skilled and very personable lawyer, who I would have no hesitation in recommending to colleagues. I would very happily work with her again."

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
"Dena is een echt M&A-talent. In korte tijd heeft zij al de nodige voetsporen in de fusie- en overnamewereld verdiend, op nationaal en internationaal niveau. Met haar scherpe oog voor de verschillende belangen en haar fingerspitzengefühl weet zij op adequate en tactische wijze een transactie te begeleiden. Wanneer het doel uit het zicht lijkt te verdwijnen, zet zij iedereen weer op het juiste spoor door haar sterke overtuigingskracht. Dit maakt dat zij haar peers ver vooruit is.

In de afgelopen jaren heeft Dena een mooie track record opgebouwd. Zij is veelvuldig betrokken geweest bij prominente nationale en internationale deals waaronder:    

  • De verkoop van Specialized Medical Services-oncology aan de Amerikaanse Clinical SMS Holdings (onderdeel van de Cato Research Group);  
  • De joint venture tussen Green Giraffe en Daiwa Securities;  
  • De aankoop van Sapienza Consulting door TP Group;   
  • De verkoop van het belang van Circle Media Group (CMG) in boekdrukker CPI aan de family office van de Engelse ondernemer Richard Hughes;  
  • De aankoop van de Queens Towers (door middel van een aandelentransactie) door de Koreaanse investeerder Kiwoom Asset Management;   
  • De verkoop van Enrico en Glasbest aan Victus Participations door private equityfonds Karmijn Kapitaal;   
  • De investering door Oaktree Capital Management in Kadans;  
  • De aankoop van vermogensbeheerder BNG Vermogensbeheer door ASR;  
  • De aankoop van Holland Novochem B.V. door Hubei Forbon Technology Co. Ltd."

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen