Pitch Best Young M&A Advisor 2020: Marijke Aarts, ING Bank

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2020. Deze pitch is ingezonden door Rob van Veldhuizen voor Marijke Aarts van ING.

Bekijk alle pitches & stem direct
 

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Een ongelofelijk sterke ambitie om het beste mogelijke resultaat voor haar team en voor haar klant te behalen. Gekenmerkt door genadeloze enthousiasme drukt Marijke op een groot aantal projecten haar stempel. Met haar inhoudelijke dossierkennis en analytische vermogen maakt Marijke een consistente en sterke indruk, ook als er over langere tijd veel druk op haar staat. Ze biedt zowel haar collega’s als haar klanten het vertrouwen dat ze op tijd en boven verwachting levert. Marijke is niet bang om haar onderbouwde mening zowel intern als extern te verdedigen en dat wordt, mede door haar positieve en constructieve mindset, door menigeen ervaren als zeer oprecht en als een waardevolle bijdrage aan de discussie.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Marijke heeft in korte tijd een zeer sterke ontwikkeling doorgemaakt. Ze maakt ondanks haar relatief jonge leeftijd (27) een zeer inhoudelijke en volwassen indruk en wordt daardoor snel op projectteams gevraagd. Vorig jaar (2019) leverde haar inzet haar een reeks van drie succesvol afgeronde projecten op met een gezamenlijke marktwaarde van c.1mrd. Die sterke inzet op een groot aantal transacties zet zij door in 2020, waar zij zich met zeer beperkte aansturing op natuurlijke wijze een autonome en verantwoordelijke rol aanmeet.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Marijke heeft een zeer fijne persoonlijkheid die geliefd is bij zowel juniors als seniors in het team. Seniors ervaren dat Marijke de dagelijkse projectzorgen uit handen neemt. Daarnaast vertrouwen seniors dat er kwalitatief hoogwaardige output geleverd wordt als Marijke betrokken is. Aan de andere kant roemen juniors haar juist om haar directe feedback en oprechtheid in combinatie met haar geduldige houding; zelfs als het heel vroeg of laat op de dag is.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Consistent, efficiënt, betrouwbaar, enthousiast, en direct.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Marijke houdt haar hoofd koel wanneer er zowel van haar verwacht wordt op de hoogte te zijn van alle details áls dat ze het overzicht moet weten te bewaren. Door haar ervaring en analytisch vermogen heeft Marijke vaak aan een half woord genoeg om te begrijpen waar de klant behoefte aan heeft in zo’n situatie. Dit in combinatie met volledige beschikbaarheid als de transactie het nodig heeft, maakt haar een consistent sterke adviseur.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Marijke is binnen ca. 2.5 jaar gegroeid tot een allround M&A expert die op doorlopende basis aan een groot aantal transacties werkt. Hier heeft ze de vruchten van geplukt. Naast de kennis, ervaring en skills die ze proactief heeft opgedaan, bindt Marijke gemakkelijk mensen aan zich. Zowel klanten als collega’s vinden het fijn om met haar samen te werken. De combinatie van een sterk ontwikkelde set aan inhoudelijke skills en haar vermogen om in deze fase van haar carrière al mensen aan zich te binden geeft de doorslag waarom Marijke een goede gegadigde is voor de Best Young Talent award.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen