Pitch Best Young M&A Advisor 2019: William Jones, Rabobank

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2019. Deze pitch is ingezonden door Frank Smoor voor William Jones van Rabobank.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
William is medio 2013 gestart binnen Rabobank M&A en in een ‘fast-track’ inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare Director in het team. William combineert uitmuntende sociale vaardigheden met commercieel inzicht en een sterke drive om het maximale resultaat te bereiken met het belang van zijn klant altijd scherp voor ogen.

In de afgelopen jaren heeft William zich bewezen als cruciaal deal team member in aansprekende, complexe transacties, waaronder een aantal high profile publieke transacties zoals de delisting van Ten Cate en de delisting van Royal Reesink. William weet in de cruciale fase van een transactie de rust en het overzicht te bewaren en is daarmee in staat om zowel zijn klant, de partij aan de andere kant en zijn team voor zich te winnen.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
William heeft een coachende rol binnen het M&A team van Rabobank, hij schroomt niet om zijn observaties te delen en is altijd gericht op het leren en ontwikkelen van het team, de bank, de klant en zichzelf. Samenwerken heeft William hoog in het vaandel staan en doet hij zowel met de klant en zijn team.   William heeft uitmuntende sociale vaardigheden en een sterk ontwikkeld commercieel inzicht en daarnaast een niet aflatende inzet. Met zijn unieke ijzersterke combinatie van ‘hard skills’ en ‘soft skills’ is hij in een ‘first track’ uitgegroeid tot een onmisbare Director in het team.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
William is in staat om de verbinding te leggen binnen de organisatie. Dankzij zijn kwaliteiten weten andere afdelingen binnen Rabobank Corporate Finance sneller te vinden. Daarnaast zorgt deze eigenschap ervoor dat mensen graag met hem samenwerken. Zijn open manier van communiceren wordt door iedereen gewaardeerd. Het afgelopen jaar heeft William de rol van staffer en manager van meer dan 25 internationale juniors op zich genomen. Door zijn open en coachende houding heeft hij het team aan zichzelf en aan de bank weten te binden. Alle collega’s roemen zijn pragmatische aanpak als staffer en als manager.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
William heeft van huis uit een open blik op de wereld meegekregen, is opgegroeid in onder andere Washington en Praag, en is zijn carrière gestart bij de Wereldbank, vanuit de gedachte om de wereld te verbeteren. Hij heeft zijn loopbaan binnen M&A voortgezet maar zijn persoonlijke drijfveren sluiten naadloos aan bij Rabobank’s missie: “Growing a Better World Together”.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
William onderscheidt zicht bij klanten omdat hij in staat is om goed te luisteren naar de klanten en te doorgronden waar de klant precies behoefte aan heeft. Hij is in staat om vervolgens de verbinding te leggen tussen zijn advies en de behoefte van de klant. Luisteren en verplaatsen in de klant is zijn kracht. William heeft daarbij een unieke combinatie van ‘hard skills’ en ‘soft skills’. Enerzijds is hij in staat om complexe vraagstukken modelmatig te analyseren, anderzijds weet hij de resultaten van deze analyses te vertalen naar het juiste advies voor een klant en daarmee mensen voor zich te winnen.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Sinds William medio 2013 bij Rabobank M&A is begonnen heeft hij de verwachtingen overtroffen. In de afgelopen jaren heeft hij zich in een ‘fast-track’ ontwikkeld tot een onmisbare Director. Zijn snelle groei binnen Rabobank M&A, sterke sociale en technische vaardigheden en deal track-record maken hem Best Young M&A Advisor.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen