Pitch Best Young M&A Advisor 2019: Joost Prins, PhiDelphi Corporate Finance

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2019. Deze pitch is ingezonden door Willem Daris voor Joost Prins van PhiDelphi Corporate Finance.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Joost is in 2015 bij ons in dienst getreden en is vanaf zijn start instrumenteel geweest bij de uitbouw van de management participatie praktijk van PhiDelphi. Afgelopen jaren heeft hij onder andere gewerkt aan de management participatie trajecten van de overname van Exact door KKR, de overname van NedacSorboMascot door Parcom, de overname van Fit for Free door Bencis, de overname van CED door Blackfin en de overname van Group of Butchers door Equistone. In al deze trajecten vervult hij een bijzonder waardevolle rol, eerst onder de vleugels van een senior teamgenoot en later meer direct, waarbij hij complexe financiële uitkomsten uit modellen op een heldere wijze weet te presenteren aan bredere management teams. Zijn praktische en duidelijke aanpak helpen hem en de cliënten om vaak onder grote tijdsdruk tot succesvolle uitkomsten te komen. Ook bij verkooptrajecten heeft Joost een grote toegevoegde waarde voor ons team en de cliënt. Zo is hij onder meer betrokken geweest bij de verkoop van Mauritsklinieken van Waterland aan Holland Capital en de verkoop van Abecon aan Broad Horizon. Onze opdrachtgevers waarderen Joost vooral vanwege zijn proactieve houding bij alle facetten van het proces waarbij zijn sterke kennis van de details vaak genoemd worden. Momenteel werkt Joost aan twee verkooptrajecten en een managementparticipatie. In deze processen is Joost nu leidend in de uitvoering en neemt hij – ondanks zijn relatief jonge leeftijd – al junioren mee als ondersteuning. Wij zien hierom in Joost een aanstormend talent.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Zoals eerder al vernoemd maakt zijn vermogen om snel senior gesprekspartners voor zich te winnen Joost duidelijk onderscheidend van peers. Op commercieel gebied is Joost ook zeer actief. Zo is hij in staat om een nieuw sector initiatief te ontwikkelen en heeft hij binnen PhiDelphi in korte tijd een grote hoeveelheid kennis en contacten binnen de agritech / horticulture sector opgebouwd. Dit heeft geleid tot verschillende mandaten.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Niet alleen in projectuitvoering maar ook op het gebied van kantoor gerelateerde zaken neemt Joost een bovengemiddelde rol aan. Zo heeft hij een CRM implementatie zelfstandig uitgerold. Na een selectie van verschillende systemen, heeft Joost uiteindelijk een implementatie van Microsoft Dynamics geleid. Met dit systeem is PhiDelphi in staat om op een eenvoudige manier contacten, opportunities en notities bij te houden en aan elkaar te koppelen. Zo ontstaat er per opportunity een overzichtelijke samenvatting van alle kennis die binnen kantoor aanwezig is. Verder is hij erg betrokken bij de ontwikkeling van startende teamgenoten.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Joost wil zijn opgedane kennis over het Nederlandse fusie- en overnamelandschap ook graag delen met andere personen. Zo is hij dit jaar een van de sprekers tijdens een cursus van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen voor beleidsmedewerkers. Deze ambtenaren hebben direct of indirect te maken met bedrijfsfinanciering, ondernemerschap, innovatie, starters, groeiende bedrijven en/of bedrijfsoverdracht, maar zijn bijvoorbeeld ook actief op beleidsterreinen waarin participatiemaatschappijen actief zijn, zoals bijvoorbeeld de zorg- en onderwijssector. De cursus is vooral bedoeld om meer inzicht te geven in de werkwijze van participatiemaatschappijen en geeft inzicht in de economische en maatschappelijke impact van private equity.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Naast commerciële successen wordt Joost in gesprekken met DGA’s en sectorexperts geprezen om zijn vakinhoudelijke kennis over de sector.  Joost doorgrond complexe of bedrijfsspecifieke zaken snel en is in staat dit helder in marketing materialen weer te geven. Dit doet hij op zo’n manier dat zijn cliënten zich sterk in het verhaal herkennen en dit ook graag presenteren aan potentiële kopers.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Wij nomineren Joost vooral vanwege zijn leidende rol bij complexe management participatie trajecten en zijn vermogen om deze structuren op begrijpelijke wijze toe te lichten aan senior managementleden. Zijn indrukwekkende leercurve en financieel-technische achtergrond wijzen op een veelbelovende toekomst.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen