Pitch Best Young M&A Advisor 2019: Jeroen Beets, ING

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2019. Deze pitch is ingezonden door Maarten Goeman voor Jeroen Beets van ING.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Technisch/inhoudelijk heel sterk met een goed gevoel voor cijfers. Daarnaast is hij erg scherp en heeft oog voor detail, wat in combinatie met technische vaardigheden leidt tot kwalitatief hoogwaardige analyses.  Jeroen heeft zich ontwikkeld tot een "trusted pair of hands" en kijkt verder dan alleen de financiële analyse om zo zijn klanten optimaal te kunnen adviseren.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Binnen korte tijd diepgaande corporate finance kennis opgebouwd, met een brede ervaring aan verschillende transactietypes. Heeft verscheidene aankoop- en verkooptrajecten begeleid voor zowel corporate als private equity klanten, maar daarnaast ook gewerkt aan bijvoorbeeld publieke situaties en beursgangen. Tijdens transacties maakt hij gebruik van zijn sterke inhoudelijke kennis en begrip van de situatie, waardoor hij ‘in-control’ is en een volwassen uitstraling heeft. Mede hierdoor, maar ook door zijn vermogen om met zeer beperkte aansturing ownership te nemen van documenten, kan hij op relatief jonge leeftijd (28) de dag-tot-dag coördinatie van transacties al grotendeels op zich nemen.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Zowel senior als junior collega’s werken graag met hem samen als spin in het web van het deal team, waarbij juniors zijn pragmatische aansturing waarderen en seniors met een gerust gevoel de dag-tot-dag coördinatie aan hem overlaten. Daarnaast is hij technisch erg sterk en draagt hij zorg voor de kwaliteit van de financiële modellen die op de afdeling gebruikt worden. Binnen het team is hij ook vaak degene waar juniors naar toe stappen met technische vragen.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Weloverwogen, solide, betrouwbaar, analytisch, gun factor.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Hij kan zich goed inleven in waar de klant behoefte aan heeft en begrijpt het onderliggende vraagstuk, waardoor hij op maat gemaakte oplossingen kan leveren. Dit in combinatie met volledige beschikbaarheid als de transactie het nodig heeft, resulteert in positieve feedback van klanten.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Jeroen is twee jaar geleden vanuit een andere discipline (FIG) overgekomen naar het M&A team van ING en heeft zich sindsdien snel aangepast binnen het team. Zijn combinatie van brede corporate finance kennis en ervaring, diepgaande analyses, sterk begrip van waar de situatie om vraagt en een volwassen uitstraling maken hem op jonge leeftijd (28) al een complete corporate finance adviseur en een goede gegadigde voor de Best Young Talent award

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen