Pitch Best Young M&A Advisor 2019: Jan Dijkmans, Marktlink

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2019. Deze pitch is ingezonden door Tom Beltman voor Jan Dijkmans van Marktlink.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Naast dat Jan een zeer gedreven, gedisciplineerde en consciëntieuze M&A-dealmaker is die altijd zijn zaken op orde heeft, zit zijn kracht vooral in zijn snelle handelen. Hij is er op ieder moment, voor iedere opdrachtgever met een intelligente oplossing voor de meest uiteenlopende vraagstukken rondom fusies en overnames. Hij heeft tientallen transacties afgerond in vele branches, maar heeft een bijzonder talent en interesse voor transacties in de flex- en detacheringsbranche.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Jan Dijkmans heeft een hele snelle ontwikkeling binnen Marktlink Fusies & Overnames doorgemaakt waarbij hij naast zijn eigen belang ook altijd vanuit het team- en bedrijfsbelang denkt. Hij is er altijd op uit om niet alleen zichzelf te verbeteren maar ook kritisch naar de organisatie te zijn om daar verbeteringen aan te kunnen brengen en zijn team te ontwikkelen. Al snel kwam zijn ambitie bovendrijven en heeft hij samen met Marktlink-partner Vincent Pastoor het kantoor in Den Bosch opgezet en door laten groeien naar het huidige team van 12 personen. Vanuit dit zuidelijke kantoor bedienen zijn mkb-ondernemers uit zowel deze regio als de rest van het land. Jan heeft een sterke winnaarsmentaliteit en weet op het juiste moment zijn ego uit te schakelen om zo voor de beste deal te blijven gaan waar alle partijen tevreden mee zijn. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd (32 jaar) heeft hij opdrachtgevers aan zich weten te binden van zowel  kleinere als grotere ondernemingen.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Jan is binnen Marktlink een echte kennisdeler. Hij vormt een belangrijke schakel tussen de 'oudere' en de 'jongere' generatie. Hij pakt een actieve rol in het mentorschap van nieuwe M&A professionals en streeft er constant naar de organisatie beter te maken. Hij is in 2010 bij het bedrijf gestart als stagiair. Vanaf die eerste dag is hij bezig geweest met vragen zoals: Waarom doen we dit? Hoe kunnen we dingen beter doen? Jan heeft altijd oog voor collega's en is bereid hen te helpen in hun ontwikkeling. Ook staat hij samen met een collega aan de wieg van de Marktlink-awards, een jaarlijks terugkerend intern fenomeen met aandacht voor een range aan onderwerpen. Van de grootste blunder tot de beste pitch, Jan zorgt ervoor dat iedereen van elkaar leert om de organisatie zo nog verder te brengen.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Jaar in jaar uit heeft Jan opdrachtgevers aan zich weten te binden en transacties tot een goed einde weten te brengen. Hij heeft in diverse branches ervaring opgedaan en heeft zich ontwikkeld tot branche-expert in de flexmarkt. Hij beschikt over een grote portefeuille en draagt Marktlink heel natuurlijk uit.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Jan weet als geen ander in de transactie de emotie van de ratio te onderscheiden. Zijn betrouwbaarheid, inzet voor de klant, drive en tomeloze energie om de deal voor elkaar te krijgen geeft de opdrachtgever het vertrouwen en de rust om dit traject uit handen te geven. Hij mag dan ook met trots al tientallen transacties op zijn naam zetten in zijn relatief korte carrière.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Jan heeft het binnen korte tijd erg ver geschopt. Hij is een van de jongste M&A Equity Partners en behoort in onze ogen tot de top 10 beste M&A adviseurs in de markt. Jan is een rolmodel voor onze jonge talenten.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen