Pitch Best Young M&A Advisor 2019: Duco Salomons, ING Corporate Finance

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2019. Deze pitch is ingezonden door Arnout Veld voor Duco Salomons van ING Corporate Finance.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent
Tijdens zijn werk voor Stern Groep heeft Duco bewezen van onschatbare waarde en een zeer goede vertegenwoordiger te zijn van ING. Hij liet zijn analytische vaardigheden zijn tijdens verschillende gelegenheden zowel bij het opstellen van de Fairness opinie en business case als de carve-out van Stern Lease en was in staat om solide aanbevelingen te doen en een pragmatische planning te maken. Ons team had regelmatig contact met Duco om milestones in de transactie te bespreken. Ik ben altijd onder de indruk geweest van zowel zijn persoonlijke houding als zijn focus op het werk. Duco is ook geïnteresseerd op persoonlijk vlak en het was zeer prettig om met hem te werken. Duco heeft een sterke ambitie en is een heldere denker. Hij heeft zichzelf getraind om voortdurend vooruit te kijken om patronen te onderscheiden voordat anderen ze zien. Dit is een specialiteit die relevant is gebleken gedurende de transactie.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Zijn inzet en hoge standaard van professionaliteit onderscheidt Duco van zijn collega's. Opmerkelijk is dat hij niet al te serieus is, empathisch is en in staat is om dingen in perspectief te plaatsen. Duco is een echte teamspeler. Door zijn pragmatische aanpak en open persoonlijkheid zal Duco hoogstwaarschijnlijk toekomstige transacties volgens dezelfde principes begeleiden. Daarom ben ik niet verrast om te merken dat hij binnen 2 jaar aan 6 succesvolle transacties heeft gewerkt en tijdens de Stern Lease transactie is gepromote tot associate. Ik zal niet verbaast zijn als dit mede heeft plaats gevonden door zijn goede werkhouding. Duco beschikte over ruime capaciteiten voor elke taak en een niet-aflatende inzet, die mijn verwachtingen overtrof.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Ik kan verzekeren dat gedurende de tijd dat Duco de Stern Groep adviseerde bij de verkoop van Stern Lease, hij een zeer bekwame werknemer van ING was met uitstekende analytische vaardigheden, in staat om onder hoge druk te werken, veeleisend en altijd met een positieve en persoonlijke houding. Er waren verschillende gelegenheden waar ik kon zien dat Duco erg overtuigend was en zijn team zonder problemen kon motiveren. Ook onderhield hij een zeer goede zakelijke relatie met andere adviseurs. Hij heeft alle aspecten van de transactie zelf gemodelleerd en problemen nauwkeurig en grondig opgelost. Het zorgde ervoor dat we gepositioneerd waren om verschillende scenario's uit te voeren en zinvolle discussies te voeren, die bijdroegen aan de verkoop.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Op persoonlijk vlak hadden we een overlap van interesses op sportgebied. Momenteel traint Duco voor de marathon des sables, een ultrarun van 250 kilometer waarmee in 6 dagen door de Sahara in Marokko wordt gelopen, waarbij zijn doel is om naast de sportieve uitdaging ook via sponsoren geld op te halen voor het wereld natuurfonds. Ik weet dat hij dit eerder met succes gedaan heeft met de marathon van New York voor het KWF kankerfonds. Zijn onuitputbare drive komt hier op gemeenschap niveau ook sterk naar voren. Aanvullend heeft Duco een bepaalde charme en impact waarmee hij klanten aan zich weet te binden en is hij heel toegankelijk waardoor hij het vertrouwen van de klant voor zich weet te winnen.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Tijdens het werken met Duco vond ik hem zeer aanspreekbaar, energiek en efficiënt. Bovendien heeft hij zich altijd op een directe, eerlijke, attente en doordachte manier gepresenteerd. Zijn uiteenlopende interesse en achtergrond stelt hem in staat zich gemakkelijk aan te passen aan veranderende situaties.  Duco had plezier in het onderhandelingsproces en wilde er het maximale uit halen, rekening houdend met de behoeften van Stern. Hij stelde vragen en bedacht mogelijke oplossingen die interessant waren. Bovendien begreep Duco de teamdoelen en begreep hij hoe zijn eigen rol bijdroeg aan het grotere geheel. In dit perspectief identificeerde hij problemen en zag hij kansen. Hij formuleerde mogelijke oplossingen op basis van zijn waarderingsanalyses. Om zijn plannen te ondersteunen, bereidde Duco zich zorgvuldig voor en presenteerde zijn voorstellen resoluut.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Je kunt veel leren in het leven, maar het begint ook met bewust zijn van wat je moet leren. Ik heb Duco tijdens het proces gechallenged in zijn werk. Het werd me duidelijk dat hij verstandig is en erkent dat zijn groeipotentieel afkomstig is van eigen initiatieven en relaties met anderen; essentiële kenmerken om een hogere managementfunctie te bekleden.    

Duco begon bij ING met het traineeship ING Wholesale Banking, dit is een zeer veeleisend en exclusief programma dat afgestudeerden voorbereidt op een toekomstige rol op het gebied van corporate banking en management. Door te kiezen voor een M&A functie bleef hij voortbouwen op zijn multidisciplinaire achtergrond. Op basis van deze ervaring heeft Duco een diepgaand inzicht verkregen in de delicate balans tussen economische, financiële en juridische elementen van het M & A-proces. In de laatste fase van de verkoop van Stern Lease heeft Duco contact onderhouden met juridische adviseurs over transactiedocumentatie, waaruit zijn onderscheidende waarde bleek met zijn doelgerichte aanpak. Simpel gezegd, Duco heeft de grit, de intellectuele en commerciële capaciteit en een brandend verlangen om op het hoogste niveau te werken. Ik ben ervan overtuigd dat Duco op veel waardevolle manieren kan bijdragen aan toekomstige dealteams en de juiste instelling heeft om een toekomstige leider te worden.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen