Pitch Best Young M&A Advisor 2019: Bart van Markestijn, Lincoln International 

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Advisor 2019. Deze pitch is ingezonden door Siebert Meulenbelt voor Bart van Markestijn van Lincoln International.

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Bart is zowel resultaatgericht als grondig. Hij maakt zelfstandig diepgaande en complete analyses en zet die om in bruikbare materialen. Bart houdt altijd het doel in het oog, wat zijn werk uitermate efficiënt maakt.

De belangrijkste taken van Bart zijn het maken van presentaties voor pitches, het schrijven van informatiememoranda en het faciliteren van het verkoopproces. Zijn overzicht van de situatie en gedetailleerde dossierkennis zorgen ervoor dat hij zowel door de klant als mogelijke kopers zeer gewaardeerd wordt. Bart heeft bij Lincoln International de ontwikkeling van stagiair naar associate doorgemaakt en weet daardoor goed hoe hij analisten en stagiairs kan coachen. Bart is een teamspeler met wie zowel seniors als juniors graag samenwerken.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Bart is een zelf-starter en neemt geen genoegen met suboptimale oplossingen. Zijn toewijding en doorzettingsvermogen zijn een goed voorbeeld voor analisten en stagiairs. Hij kan uitstekend een team aansturen om samen tot een goed en efficiënt eindproduct te komen. Hoewel Bart volledig op kan gaan in zijn werk, is hij ook een van de sfeermakers op kantoor. Ook bij activiteiten buiten werktijden is Barts inzet bovengemiddeld.

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Iedereen werkt graag met Bart. Hij is niet alleen een gerespecteerde collega in het Benelux-kantoor, maar ook internationaal heeft hij goede connecties. Bart heeft een uitwisselingstraject gedaan waarbij hij een aantal maanden bij Lincoln International in de Verenigde Staten heeft gewerkt. Daar heeft hij veel belangrijke relaties opgebouwd. Ook heeft de uitwisseling de kruisbestuiving tussen de verschillende kantoren vergroot, doordat Bart naar beide kanten toe ervaringen en best practices heeft meegenomen.

Bart is een voorbeeld van een oud-stagiair die daarna snel in de organisatie is gegroeid. Hij speelt een belangrijke rol bij de werving van nieuwe stagiairs en de ontwikkeling van stagiairs en starters.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Klanten raken snel overtuigd van Barts toegevoegde waarde omdat hij in staat is om snel de belangrijkste aspecten van een bedrijf te doorgronden. Dat komt tot uiting in de presentaties die hij maakt en in de discussies met klanten waaraan hij deelneemt.

Barts doorzettingsvermogen en ingesteldheid maken hem een steunpilaar voor managementteams tijdens de due diligence fase van een verkoopproces. Bart is altijd bereikbaar en heeft altijd een oplossing voor de soms onmogelijk lijkende due diligence vragen van kopers.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Bart is betrokken vanaf de voorbereiding op een mogelijk nieuw mandaat tot de pitch en vanaf de aftrap van het verkoopproces tot de closing. Het is mede door zijn bijdrages dat opdrachten worden gewonnen en dat het proces op een gestroomlijnde manier tot een succesvolle afloop komt.    Klanten zijn doorgaans vanaf de eerste ontmoeting fan van Bart en overtuigd dat hij de zaken die aan hem toevertrouwd worden tot een goed einde zal brengen. Dat bereikt hij door zijn uitstraling, ervaring, dossierkennis en het helder kunnen overbrengen daarvan.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Bart heeft vanaf het begin bij Lincoln International keer op keer alle verwachtingen overtroffen. De indruk die hij bij zijn stage had achtergelaten zorgde ervoor dat er geen twijfel bestond wie er gevraagd moest worden toen het kantoor in Amsterdam ging uitbreiden. Eenmaal aan boord als vaste kracht heeft hij een snelle ontwikkeling doorgemaakt en is hij een belangrijke spil in het team geworden.

Bart is een enthousiaste M&A adviseur en vervult een voorbeeldfunctie voor zijn (jongere) collega’s. Hij wordt gewaardeerd door klanten en collega’s voor zowel de inhoud als de sociale interactie. Zijn carrièreperspectieven in M&A maken hem met recht een groot young talent.

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen