Pim Kist hoofd ECM bij ING

Pim Kist (37) is het nieuwe hoofd Equity Capital Markets bij ING. Hij zal zich richten op het verder uitbouwen van deze belangrijke divisie, die opereert als een samenwerking tussen de afdelingen Global Capital Markets (GCM) en Corporate Finance.
Afgelopen mei was al bekend dat de senior ECM-bankiers Pim Kist en Rico Overhaart van ABN Amro naar ING zouden overstappen. Deze maand zijn de twee officieel aan de slag gegaan.
 
Kist komt van ABN Amro waar hij als senior deal principal Corporate Finance & ECM verantwoordelijk was voor diverse grote beursgangen, accelerated bookbuild emissies en preferente aandelen transacties waaronder die van BasicFit, ForFarmers, Sif, Refresco Gerber, GrandVision, TKH en Randstad. Met meer dan tien jaar ervaring in Corporate Finance & ECM brengt Pim een grote product- en executie-expertise mee, evenals een sterk persoonlijk netwerk met klanten.
 
Kist rapporteert aan Leo Greve, Head of Global Capital Markets, en aan Maurits Duynstee, Global co-Head of Corporate Finance en Head of Corporate Clients & Products Nederland.
 
Rico Overhaart (48) stapt ook over van ABN Amro naar ING als managing director en zal rapporteren aan Pim. Rico is sinds 1999 werkzaam in ECM in Amsterdam, Sydney en Londen. In zijn meest recente functie richtte hij zich op Nederlandse klanten en daarnaast op internationale klanten in de sectoren energie, grondstoffen en transport. Zijn recente opmerkelijke ECM-transacties waren onder meer BasicFit, ASR, Refresco Gerber, Intertrust, GrandVision, Boskalis en NSI.
 
"Het aantrekken van deze senior bankiers door ING illustreert de toewijding van de bank aan de ECM-business voor haar klanten, terwijl concurrenten zich juist uit deze sector aan het terugtrekken zijn," schrijft ING in het persbericht. "Deze activiteiten worden door ING gezien als cruciaal onderdeel van het totale dienstverleningspakket aan grote bedrijven als marktleider in haar thuismarkt, de Benelux." 
 
Gerelateerde artikelen