Philips verkoopt aandelen Philips Lighting voor 641 miljoen

Philips heeft met succes een flink belang in Philips Lighting verkocht, waaronder een deel aan de onderneming zelf. Dit maakte het technologiebedrijf dinsdag nabeurs bekend.

In totaal deed Philips 22,25 miljoen aandelen Philips Lighting van de hand tegen een prijs van 28,80 euro, wat resulteert in een opbrengst van circa 641 miljoen euro. Philips Lighting kocht zelf 3,5 miljoen aandelen terug voor 101 miljoen euro.

Met de verkoop daalt het belang van Philips in Philips Lighting van 53,89 naar 39,06 procent. Aangezien Philips Lighting de ingekochte aandelen zal schrappen, komt het belang van Philips in de voormalige lichtdivisie van het bedrijf uit op 40,97 procent.

De verkoop wordt naar verwachting op 28 april afgerond. Philips is van plan om ook het resterende belang in Philips Lighting in de komende jaren te verkopen, maar kwam wel een zogenoemde lock-up periode overeen tot 21 juli 2017.

Philips Lighting ging in mei 2016 naar de beurs. Bij de deal kreeg Philips advies van zakenbank Rothschild en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Bronnen: ABM Financial News en MenA.nl

Lees ook
Philips bouwt belang in Lighting verder af
Smart deal voor Stewart McCrone en Philips Healthcare
Philips met dual track de toekomst in

Gerelateerde artikelen