Philips lijft Amerikaanse zorgtechneut in

BioTelemetry wordt voor 2,8 miljard dollar onderdeel van het Nederlandse bedrijf. Philips betaalt 72 dollar per aandeel.

Philips koopt het Amerikaanse BioTelemetry. Philips betaalt 2,8 miljard dollar voor het bedrijf, omgerekend ongeveer 2,3 miljard euro. BioTelemetry maakt apparaten en levert diensten waarmee de gezondheid van hartpatiënten op afstand kan worden gevolgd.

Vorig jaar was BioTelemetry goed voor 439 miljoen dollar aan omzet. Het bedrijf houdt jaarlijks ruim 1 miljoen hartpatiënten in de gaten met zijn op afstand verbonden hartslagmeters, gegevensanalyse die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en andere diensten.

De overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. BioTelemetry en zijn 1900 werknemers worden onderdeel van het Philips-bedrijfsonderdeel Connected Care. Philips denkt dat het Amerikaanse bedrijf al direct volgend jaar kan zorgen voor meer omzet en winst. Met name in de Verenigde Staten verwacht Philips forse kostenvoordelen te halen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen