PhiDelphi, PwC en JanssenBroekhuysen adviseren Shamrock Partners bij exit SAS Holding

PhiDelphi Corporate Finance heeft voor het Nederlandse private equity bedrijf Shamrock Partners een koper gevonden voor SAS Holding, een toeleverancier voor de offshore-industrie. De verkopers krijgen juridisch advies van JanssenBroekhuysen en hebben PwC ingeschakeld voor Tansaction Support. Advocatenkantoor Houthoff Buruma en accountantskantoor Ernst & Young adviseren de Braziliaanse koper Brastec Technologies.
Investeringsmanagers Govert Brasser en Lex Vriesendorp beheren de “Vreedenlust”-fondsen van Shamrock Partners. Zij zijn in 1991 van start gegaan met het bedrijf en investeren bij voorkeur in bedrijven met een duidelijke marktfocus en een goed management. Hoe groot het aandeel van Shamrock in het Goudase bedrijf SAS Holding is niet bekend gemaakt. De waarde van de verkoop ligt tussen de €50 en €100 miljoen. Dit blijkt uit de M&A Database van MenA.nl.
Partner en medeoprichter Frits van Servellen van PhiDelphi Corporate Finance heeft voor Shamrock Partners de verkoop opgezet. Eerder dit jaar was Van Servellen ook betrokken bij de overname van Hertalan door Carlisle Companies voor €38 miljoen. 
Het team van advocatenkantoor JanssenBroekhuysen staat onder leiding van Pieter Janssen. Ook hij was eerder dit jaar betrokken bij de miljoenenovername van Hertalan.
Transaction Services partner Ad van Gils geeft leiding aan het team van PwC. 
Van private equity naar private equity 
Na de deal blijft SAS Holding in handen van private equity. De koper Brastec Technologies is een portfoliobedrijf van het Braziliaanse private equity fonds O&G FIP.  Het fonds is een initiatief van het Braziliaanse Banco Modal en is volledig gericht op investeringen in de olie- en gasindustrie.
M&A partner Angenita Pex geeft leiding aan het team van Houthoff Buruma bij het advies aan Brastec. 
Het Transaction Advisory team van Ernst & Young staat onder leiding van executive director Edwin Dekker.
 
Gerelateerde artikelen