Peter Langhout Reizen overgenomen door HAVI Travel

Peter Langhout Reizen is in handen gekomen van HAVI Travel. De overname moet het touringcarbedrijf uit Rijssen helpen uit te groeien tot een volwaardige touroperator, zei directeur Hennie Visscher woensdag. Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

HAVI, dat 170 werknemers telt, verzorgt sinds 2008 busvervoer in opdracht van Peter Langhout Reizen. Maar het bedrijf heeft verder reikende ambities in de reisbranche. Op termijn wil het bijvoorbeeld ook vliegvakanties gaan aanbieden. Erg concreet zijn die plannen overigens nog niet. Visscher sprak van “toekomstmuziek''.

Bij zijn groeiplannen hoopt HAVI gebruik te maken van de landelijke naamsbekendheid van Peter Langhout Reizen. Die merknaam blijft dan ook gewoon bestaan. De in Alphen aan den Rijn gevestigde touroperator met vijftien mensen op de loonlijst is gespecialiseerd in busreizen naar diverse Europese landen, maar biedt ook auto- en fietsvakanties, cruises en pretparkarrangementen aan.

In eerste instantie gaat het HAVI erom invloed te krijgen op het huidige product van Peter Langhout Reizen. Visscher benadrukt dat klanten over het algemeen erg tevreden zijn, maar hij ziet ruimte voor verbetering. Per direct worden alleen nog busreizen aangeboden waarbij de passagiers meer beenruimte hebben, zonder dat de prijzen omhoog gaan. Dat is volgens de topman nodig om te blijven groeien. “We moeten mee met de concurrentie'', zei hij.

Peter Langhout Reizen balanceerde tien jaar geleden op de rand van de afgrond. Een aantal investeerders zag evenwel brood in een doorstart, zij het in sterk afgeslankte vorm. Het bedrijf legt zich sindsdien toe op de verkoop van reizen via internet.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen