Pensioenfondsen en ASR over Unilever: duurzaamheid boven quick wins

Het duurzaamheidsdenken heeft ook de bestuurskamer van vermogensbeheerders bereikt. In een ingezonden brief betogen Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) en Pensioensfonds van de Metalelektro (PME) dat Unilever de duurzame koers moet aanhouden. Mede-aandeelhouder a.s.r. sluit zich hierbij aan.

In De Volkskrant van afgelopen weekend adviseren PMT en PME Unilever om financiële groei te combineren met duurzame ontwikkeling. De aandeelhouders zijn verontrust over de poging van Unilever om aandeelhouders te paaien met het vooruitzicht van quick wins.

"Voor ons als aandeelhouders betekent echte aandeelhouderswaarde creëren juist focus op de lange termijn. Zoals Unilever de afgelopen jaren juist zo mooi heeft laten zien", reageren de schrijvende partijen.

Ook grootaandeelhouder a.s.r. schaarde zich achter de uitlatingen van de pensioenbeheerders. Sinds 2008 heeft de grootste verzekeraar van Nederland een belang van 5,11 procent in Unilever. De ingezette duurzame koers levert volgens de verzekeringsmaatschappij 'op de lange termijn hetzelfde rendement én een betere wereld op'. 

Triggermoment
PMT, PME en a.s.r. reageren op het voornemen van Unilever-CFO Graeme Pitkethly om snel waarde te creëren voor aandeelhouders. De financiële topman noemt het ongevraagde overnamebod een 'triggermoment' voor de beleidsvoering van Unilever.

 

 

Gerelateerde artikelen