Pensioenfonds Telegraaf verkoopt aandelen aan Mediahuis

Het pensioenfonds van De Telegraaf verkoopt zijn aandelen in moederbedrijf TMG aan Mediahuis en de huidige grootaandeelhouder van het bedrijf, de familie Van Puijenbroek. Met een overname van het mediabedrijf door de Vlaamse eigenaar van onder meer NRC Media, zijn de belangen van het personeel volgens de Stichting Telegraafpensioenfonds (Tpf) het best gediend.

Tpf heeft sinds de beursgang van TMG in 1971 een belang van 0,3 procent. Met dat beperkte aantal aandelen erbij komt het gezamenlijk belang van Mediahuis en de Van Puijenbroeks net boven de 60 procent. Het bod van het consortium op TMG loopt donderdag aan het einde van de middag af.

In het biedingsbericht staat vermeld dat het bod gestand wordt gedaan als de bieders aan een belang van minimaal 70 procent kunnen komen. Maar zij behouden zich nadrukkelijk het recht voor om de overname ook door te zetten als er minder stukken worden aangeboden.

John de Mol blijft azen op TMG
Ook televisiemagnaat John de Mol aast nog altijd op TMG. Zijn bedrijf Talpa, dat dik 29 procent van de aandelen bezit, kwam dinsdagavond met een formeel overnamebod van 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan Mediahuis en de familie Van Puijenbroek op tafel hebben gelegd.

De Mol geeft de resterende aandeelhouders tot en met 9 augustus de tijd om in te gaan op zijn bod. Hij belooft dat door te zullen zetten als hij aan minstens de helft van de stukken kan komen. De kans dat dit lukt is evenwel nihil omdat de aandelen van Mediahuis en de Van Puijenbroeks buiten bereik blijven. “Die zijn niet te koop, en dat weet Talpa ook”, liet een woordvoerder dinsdagavond al weten.
 
Bron: ANP
 
Lees ook:
Talpa brengt formeel tegenbod op TMG 
Talpa koopt weer aandelen TMG
Talpa en Stibbe blijven jagen op TMG
TMG betaalt miljoenen aan bankiers en advocaten

Gerelateerde artikelen