Participatiemaatschappij 5square sluit nieuw fonds van 40 miljoen euro

5square, een Nederlandse private participatiemaatschappij, heeft recent haar derde fonds, 5square FUND III, succesvol gesloten. Het fonds heeft een omvang van ruim 40 miljoen euro en kent een vliegende start. Er zijn al drie investeringen gedaan in ondernemingen.
Investeringsmaatschappij 5square wordt naar eigen zeggen gerund door ondernemers. Eerder vervulde de investeerder een actieve rol bij onder meer Schoenenfabriek Greve, Corendon, de IJsvogel Groep, Five Degrees, Snappet en Excellence. De huidige portefeuille van 5square bestaat uit meer dan tien participaties. De doelstelling is dat dit aantal de komende jaren zal verdubbelen. 
"Dat de markt aantrekt zagen we al even," aldus Remco van den Heuvel, partner 5square, in het persbericht over de sluiting van het nieuwe fonds. "Maar intussen constateren we een verschuiving van structurele aard. We zien ondernemers en ondernemingen die naast een behoefte aan extra kapitaal tevens kennis, netwerk en toewijding willen. Geen anoniem geld dus." Van den Heuvel zegt dat zijn investeringsmaatschappij die rol van meedenkende en meewerkende aandeelhouder vervult. 
 
5square belangen bestaat sinds 2004. In de meeste gevallen verwerft 5square een substantieel minderheidsbelang met een investeringsomvang tot 10 miljoen euro per onderneming. De portefeuille van 5square richt zich voornamelijk op Nederlandse ondernemingen en vervult een actieve aandeelhoudersrol waarbij "gezamenlijk ondernemen" de boventoon voert. 
 
Gerelateerde artikelen