Parcom met Boekhoorn overnamekandididaat HEMA

De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom heeft de beste papieren om HEMA te kopen. Dit bod heeft twee opvallende medefinanciers: voormalig HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn en Jumbo-familie Van Eerd. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Parcom is een middelgrote investeringsmaatschappij die voortkomt uit verzekeraar NN. Het private-equityhuis heeft belangen in onder andere het voormalige Imtech Marine en telecomprijsvechter Simpel.

HEMA kwam half juni in handen van een groep schuldeisers, die in ruil 300 miljoen euro aan vorderingen kwijtscholden. De nieuwe eigenaren zijn een verkooptraject gestart. Zij willen het liefst zo snel mogelijk weer van HEMA af. Ze zullen echter niet tegen elke prijs verkopen, want de verkoopopbrengst moet een zo groot mogelijk deel van de verliezen op de schuld goedmaken.

Naast Parcom zijn naar verluidt nog twee of drie partijen serieuze gegadigden om eigenaar te worden van HEMA. Een van hen is een combinatie van twee burgerinitiatieven, WeLoveHema en HouDeHema. Tienduizenden particulieren hebben financiële steun aan dit initiatief toegezegd, waarbij oud-werknemers van HEMA en financiële experts zijn aangesloten.

Gerelateerde artikelen