Oyens & Van Eeghen, Allen & Overy en Delta Lloyd Mezzanine bij investering multimiljonair in Verwater

Zakenbank Oyens & Van Eeghen en advocatenkantoren Allen & Overy, HVG en Nautadutilh adviseren tankbouwer Verwater Group bij de verkoop van een aandeel van 65 procent aan investeringsmaatschappij Infestos van multimiljonair Bernard ten Doeschot. Delta Loyd Mezzanine Fund verschaft financiering voor de deal. Advocatenkantoor KienhuisHoving adviseert de koper en Clifford Chance treedt op als juridisch adviseur van Delta Lloyd.
Investeerder Ten Doeschot wordt na de investering de nieuwe CEO van het bedrijf. “Infestos, onder leiding van Bernard ten Doeschot, is de juiste partij voor Verwater in deze fase”, zegt Erwin de Jong van Delta Lloyd Mezzanine Fund. Het fonds verschaft achtergesteld kapitaal voor de financiering van de overname.
 
“De afgelopen jaren heeft de Verwater Groep een sterke en onstuimige groei doorgemaakt. Als gevolg van een aantal grote bedrijfsvreemde projecten was de onderneming in de problemen geraakt. Deze projecten zijn nagenoeg afgerond en de focus ligt nu weer op de kernactiviteiten, het onderhoud van tankparken in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.” Volgens de managing director van het mezzaninefonds zijn er mooie groeikansen voor het bedrijf. “Toegenomen regelgeving en een verouderend tank parken bieden goede kansen voor Verwater”, zegt De Jong.
 
De Jong werkte eerder bij zakenbank Oyens & Van Eeghen (O&VE). Bij deze deal is de zakenbank betrokken als financieel adviseur van Verwater Group. Het team van O&VE staat onder leiding van Gerbrand ter Brugge. Hij werkt samen met Durk van der Zee en Paul Langerak. 
Infestos is de persoonlijke participatiemaatschappij van Bernard ten Doeschot. Het investeringsvermogen heeft hij te danken aan de verkoop van het bedrijf Norit aan het Britse privatre equity bedrijf Doughty Hanson en de daaropvolgende doorverkoop aan het Amerikaanse chemiebedrijf Cabot.
 
Gerelateerde artikelen