Overnametarget Accell verkoopt meer elektrische fietsen

Fietsenproducent Accell Group verkoopt dit jaar opnieuw meer elektrische fietsen, maar ziet wel de verkoop van stads- en kinderfietsen afnemen. De omzet in het eerste kwartaal haalt daarmee hetzelfde niveau als vorig jaar. Zo schreef de verkoper van onder meer Sparta, Batavus en Koga dinsdag.

Zonder concrete cijfers bekend te hebben gemaakt, laat Accell weten dat het uit gaat van een omzetsstijging en toename van de operationele resultaten voor dit jaar. 

Financieel directeur Hielke Sybesma wordt daarnaast benoemd tot interim-bestuursvoorzitter. Hij neemt de taken van CEO René Takens over, die dinsdagmiddag de aandeelhouders nog eenmaal zal toespreken. 

Geen zekerheid
Een maand geleden werd bekend dat Pon Holdings Accell Group wil kopen. Hoewel Accell zegt geen zekerheid te kunnen geven over de kans van slagen, zijn de adviseurs druk in de weer met transactie. Zo neemt Lazard namens Pon de financiële details onder de loep. Ook ING is betrokken bij de naderende deal. 

Begin dit jaar deed Pon al een overname in fietsenland. De Amerikaanse e-bikeverkoper Faraday Bicycles werd ingelijfd. Pon beoogt met die overname een verdere versterking van haar positie in de Noord-Amerikaanse markt. 
 

Gerelateerde artikelen