Overnames hebben falliet GreenMo weinig gebracht

De verhuurder van e-scooters kocht zich naar de top van de markt.

GreenMo, verhuurder van elektrische scooters en e-bikes, is failliet verklaard. Dat is minder dan twee jaar nadat het bedrijf het onderhoudsbedrijf Helmstadt overnam. Dat is een specialist in het leveren en onderhouden van elektrische voertuigen voor onder meer Defensie en de gemeente Amsterdam. GreenMo hoopte met de inlijving in te spelen op de groei van de bezorging van boodschappen. Een overnamebedrag is destijds niet bekendgemaakt.

Het failliete GreenMo was al langer actief met overnames. In 2020 kocht het bedrijf uit Waardenburg een meerderheidsbelang in de branchegenoot E-bike to go, populair onder maaltijdbezorgers. Door die overname werd GreenMo in één klap de grootste aanbieder van abonnementen op elektrische fietsen.

Of de deals aanleiding waren voor het faillissement is niet bekend. "GreenMo haalde relatief recent nog een aanzienlijk bedrag op, maar door de (neerwaartse) marktbewegingen is dat niet genoeg gebleken", schrijven de curatoren in een verklaring.

GreenMo, opgericht in 2013, is vooral bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers. De (deel)scooters van het bedrijf bepalen een deel van het Nederlandse straatbeeld. GreenMo heeft een vloot van ongeveer 35.000 elektrische voertuigen waarvan een groot deel wordt verhuurd. Het bedrijf zelf claimde marktleider te zijn in de verhuur van elektrische voertuigen, onder meer aan Domino's Pizza en de politie.

De curatoren zijn een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor een doorstart. De activiteiten van het bedrijf worden voorlopig voortgezet. Het personeel is woensdag geïnformeerd over de situatie.
 

Gerelateerde artikelen