Overnamemachine Altice neemt gas terug

Met de aankoop van het Amerikaanse Cablevision is de overnamehonger van kabel- en telecomconcern Altice voorlopig gestild. Dat zei topman Dexter Goei van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf woensdag in een interview met persbureau Bloomberg.
Altice maakte vorige week bekend dat het 17,7 miljard dollar (15,8 miljard euro) neertelt voor kabeltelevisie- en internetaanbieder Cablevision. Eerder dit jaar werd in de Verenigde Staten voor 9,1 miljard dollar ook Suddenlink al toegevoegd aan de lange lijst van acquisities door het van oorsprong Franse bedrijf.
Voorlopig wil Altice zich concentreren op het verhapstukken van die twee miljardendeals, en ligt de aandacht op het terugdringen van de kosten. ,,Wij zijn verplicht aan onze investeerders, zowel in aandelen als in schuld, om even gas terug te nemen met overnames, vooral grote”, aldus Goei.
Hoe lang de overnamepauze zal duren, kon Goei niet zeggen. Dat is mede afhankelijk van de ruimte die het concern nog ziet om op eigen kracht verder te groeien. Alleen als Cox Communications in de etalage komt, de op drie na grootste kabelaar in de VS, zou Altice volgens de topman een uitzondering kunnen maken.
Die overname zou Altice in één klap een plek in de top drie van de Amerikaanse markt voor kabeltelevisie kunnen bezorgen. Cox is echter al decennialang een familiebedrijf en de eigenaren zijn niet van plan het te verkopen.
De Amerikaanse topman van Altice hintte eerder dit jaar op belangstelling voor de Nederlandse telecommarkt. Sommige marktkenners zagen dat als een signaal dat ook KPN op het verlanglijstje van het door overnames razendsnel groeiende kabelconcern zou staan. Goei stelde destijds dat de overname van KPN "geen doel op zich is".
 
(ANP) 
Gerelateerde artikelen