Overnamegolf Nederland breekt record in coronajaar

Overnamespecialisten spreken van het hoogste aantal overnames op de Nederlandse markt sinds jaren. In de eerste maanden van 2021 werden er 232 fusies en overnames aangekondigd, goed voor meer dan 13 miljard euro. 

Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij KPMG. Overnamespecialisten spreken van het hoogste aantal overnames sinds jaren, zo ontdekte BNR bij navraag onder overnamespecialisten en -advocaten. Private equity-fondsen en investeringsmaatschappijen zoeken naar allerlei manieren om hun geld te beleggen.

Toch zag het er aan het begin van 2020 een stuk minder rooskleurig uit. "Zo rond maart, april keken wij vol spanning naar de markt. We zagen dat de lopende transacties on hold kwamen te staan als gevolg van de coronacrisis", zegt Wouter Helder, partner bij Lexence en gespecialiseerd in fusies en overnames. 

"Na de zomervakantie trok de markt aan. De stopgezette fusies en overnames werden ingehaald en op dit moment is het razend druk met nieuwe aanvragen."

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen