‘Overname-aversie Blok slecht voor KPN’

Het aanstaande vertrek van topman Eelco Blok bij KPN is voor InsingerGilissen reden om het advies voor het aandeel van de telecomreus te verhogen, van niet-aanbevolen naar aanbevolen. Volgens analist Jos Versteeg was een 'nadeel' van Blok dat hij fel tegen een overname van de onderneming was.

"Blok’s voorkeur om KPN zelfstandig te houden zit beleggers in de weg", aldus de marktkenner. "In de komende jaren zal de telecomsector consolideren. KPN is in Europa te klein om een leidende rol te spelen, dus kan het bedrijf beter zelf een geschikte partner zoeken."

Een paar jaar geleden werd KPN bijna opgeslokt door América Móvil. Blok wees de biedingen van dat Mexicaanse bedrijf echter van de hand. Bloks beoogde opvolger Maximo Ibarra zal KPN in de ogen van Versteeg 'in een snel veranderende digitale wereld goed kunnen leiden'. Hij heeft bovendien ervaring met integratie, benadrukt de analist. Het Italiaanse telecombedrijf Wind is onder Ibarra gefuseerd met H3G.

"Dat hij politicologie heeft gestudeerd maakt hem ook een goede topman van een telecombedrijf. De politiek bepaalt voor een belangrijk deel de voorwaarden voor telecomondernemingen en een goed begrip van deze processen is essentieel", aldus Versteeg.

InsingerGilissen geeft het aandeel KPN verder een koersdoel van 3,35 euro. Het telecombedrijf was vrijdag tegen het einde van de ochtend een van de weinige verliezers in de AEX. KPN noteerde 0,5 procent lager op 2,97 euro.

(ANP/AFP)

Gerelateerde artikelen