Overname Weelec door afvalverwerker Van Kaathoven officieel naar buiten gebracht

Afvalverwerker Van Kaathoven Groep heeft het Maastrichtse Weelec overgenomen. Zo maakte eerstgenoemde afgelopen week bekend.

Weelec, in 2014 opgericht, telt zo'n 35 medewerkers en is gespecialiseerd in recycling van elektronisch afval zoals oude computers, wasmachines en stereo-installaties. Alle aandelen van de elektronische recycler zijn overgenomen door Valor, een onderdeel van Van Kaathoven dat gevestigd zit in Sint-Oedenrode.

“Met de overname van Weelec slaan we twee vliegen in een klap, we voegen een interessant stuk dienstverlening in elektronicarecycling toe aan ons dienstenpakket en we dragen nog meer ons steentje bij aan de invulling van het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, aldus Rob van Gansewinkel, CEO van de Van Kaathoven Groep.

De Van Kaathoven Groep bouwt vanuit Eindhoven aan haar positie in de afvalmarkt. Met de merken Rondo (Landelijk afvalbeheer), van Kaathoven (Regionale afvalinzameling en sortering) en Valor (Afvalrecycling en Verwerking) is zij met circa 200 medewerkers actief vanuit Noord-Holland en Zuid-Nederland. Vanaf januari 2017 zal de Van Kaathoven Groep, als Holding van bovengenoemde bedrijven, verder gaan onder de naam Ortessa. 

Investeringsmaatschappij De Raekt, het fonds opgericht door oud-Van Gansewinkel topman Leo van Gansewinkel, nam Van Kaathoven in 2014 over. 


Gerelateerde artikelen