‘Overname TNT trekt aandacht Brussel’

De overname van TNT door het Amerikaanse FedEx ligt onder het vergrootglas in Brussel. Mogelijk komt de Europese Commissie half oktober met een lijst met bezwaren tegen de overname, zo schrijft De Telegraaf woensdag.

Volgens de krant zijn beleggers nerveus omdat Europees Commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) gedetailleerde informatieverzoeken heeft laten doen bij zowel TNT als FedEx, maar vooral ook bij hun concurrenten UPS en DHL. Mocht zij bezwaren zien in de overname, dan zal zij volgens bronnen rond half oktober een zogeheten ‘statement of objection’ afgeven, schrijft de krant.

Hoewel deze stap niet tot een onherroepelijk verbod op de overname hoeft te leiden, kan deze wel aanleiding zijn voor zware voorwaarden. Daarmee wordt een deal voor FedEx minder aantrekkelijk, aldus de krant.

Brussel stelde eind juli een onderzoek in om na te gaan of de Europese concurrentie in gevaar is door de overname. Een woordvoerder van TNT benadrukte woensdag dat er sinds dat moment nog niets is veranderd en dat de bedrijven ‘op koers liggen’ om de transactie, zoals gepland, in de eerste helft van 2016 af te ronden.

Begin 2013 werd de overname van TNT door het Amerikaanse UPS afgeblazen vanwege grote bezwaren vanuit Brussel.

(ANP)

Gerelateerde artikelen