Overname Ordina door Sopra Steria definitief

93 procent vaan de aandeelhouders heeft zich achter de deal geschaard.

De overname van Ordina door de Franse ict-dienstverlener Sopra Steria wordt definitief. Bijna 93 procent van de uitstaande Ordina-aandelen is aangeboden aan de Franse koper. Dat komt neer op 480 miljoen euro. Ordina werd in maart gewaardeerd op 520 miljoen euro, toen de deal werd aangekondigd. De bieding liep tot 26 september.

Eigenlijk gold een ondergrens van 95 procent van de aandeelhouders die moesten instemmen met de overname. Tijdens een aandeelhoudersvergadering eerder deze maand werd dit percentage verlaagd naar 80. Sopra Steria beschouwt het bod op Ordina nu als onvoorwaardelijk. De afwikkeling van de aandelen en de betaling van de biedprijs vinden plaats op 4 oktober.

Teslin wilde eerst ook Ordina kopen
Sopra Steria bood aandeelhouders een premie van 36 procent op de slotkoers van 14 maart, de dag voordat Ordina bevestigde open te staan voor een overname. De andere mogelijke koper, de grootste Ordina-aandeelhouder Teslin die vijftien procent van de aandelen bezit, schaarde zich echter achter de deal met Sopra Steria. De directie en het bestuur stemden ook in met het bod.

Ordina-topman Jo Maes krijgt de verantwoordelijk voor de activiteiten van Sopra Steria in de Benelux. Hij leidt Ordina sinds 2017 en was eerder Ordina’s landendirecteur België. Tussen 2009 en 2014 gaf hij leiding aan de Belgische en Luxemburgse activiteiten van Sopra, het bedrijf dat in 2014 fuseerde met Steria.

Sopra Steria roert zich stevig in de Benelux. Eind vorig jaar namen de Fransen het Belgische Tobania over en dit jaar is Ordina aan de beurt.

Lees ook; Na ontzettend hectisch proces die ontzettend mooie transactie

Gerelateerde artikelen