Overname Orange van eigen dochterbedrijf mislukt

Orange, het grootste telecombedrijf van Frankrijk, is er niet in geslaagd om zijn beursgenoteerde Belgische dochterbedrijf geheel over te nemen. Orange had een overnamebod gedaan op alle aandelen Orange Belgium die het nog niet zelf in bezit had.

Dit communiceerde Orange vandaag. Het bod van het telecombedrijf van 22 euro per aandeel om de aandelen te kopen die het niet al in Orange Belgium bezit, werd van de hand gewezen door verschillende minderheidsaandeelhouders, geleid door investeringsmaatschappij Polygon Global Partners.

Als gevolg van deze weigering kwam het in Parijs gevestigde bedrijf niet verder dan 77 procent van de aandelen., voor een bedrag van 316 miljoen euro. Dat bedrag is ongeveer de helft van het bedrag dat Orange dacht kwijt te zijn voor de deal. Meer geld wilde het telecombedrijf niet uittrekken voor de overname.

Orange had gehoopt om minimaal 95 procent van de aandelen over te nemen. Dat is voldoende om het restant van de weigerachtige aandeelhouders uit te kunnen kopen. 

Dat is ruim onder de drempel van 95% die nodig is om minderheidsaandeelhouders uit te drukken. Orange heeft herhaaldelijk gezegd dat het niet van plan was zijn biedprijs te verhogen, wat het redelijk acht. Ramon Fernandez, CFO van Orange, zei vorige maand dat er geen plan was voor een nieuw bod op de resterende aandelen.

 

 

Gerelateerde artikelen