Overname Innovation Factory door KPMG

KPMG neemt het Nederlandse innovatiesoftwarebedrijf Innovation Factory over. Innovation Factory is de leverancier van PIT (Power Ideas Together), de innovatiesoftware die wereldwijd door bedrijven wordt gebruikt om vernieuwing tot stand te brengen.
PIT stelt ondernemingen in staat om ideeën van binnen en buiten de organisatie op te halen, te delen, te verrijken en verder te ontwikkelen. “Klanten die PIT gebruiken weten sneller, goedkoper en beter te innoveren”, zegt Erik Schut, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de consultingpraktijk. Schut: “Innovation Factory mag zich rekenen tot de wereldwijde top van leveranciers van innovatiesoftware. Met de overname behoort KPMG dan ook tot de breedste adviesbureaus op het gebied van innovatie.
 
De bundeling van de advies- en implementatiekracht van onze management consultants en de wereldwijd gerenommeerde innovatiersoftware PIT maakt dat KPMG zijn klanten nog beter van dienst kan zijn bij complexe en grote transformaties. Hiertoe zullen wij een team van veelal jonge specialisten gaan inzetten die bedrijven gaan ondersteunen bij het tot stand brengen van de noodzakelijke vernieuwing.” 
Door overname software sneller en breder inzetten 
“De aansluiting bij KPMG stelt ons in staat onze kennis en kunde op een breder terrein in te zetten “, zegt Han Gerrits, directeur van Innovation Factory en hoogleraar E-Business & IT-industry aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
 
Gerrits: “Het wereldwijde netwerk van KPMG maakt het mogelijk de door ons ontwikkelde software sneller en breder in te zetten. Daarnaast betekent de gezamenlijke expertise van KPMG en Innovation Factory dat we nu een allesomvattend adviesproduct kunnen aanbieden dat bedrijven en organisaties in staat stelt om hun creativiteit ten volle te benutten. Dit betekent dat we hen helpen een innovatiestrategie te ontwikkelen, bijdragen aan het realiseren van een cultuur waarin innovatie centraal staat, adviseren bij de verbetering van de productontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe ideeën stimuleren.” 
Kennis medewerkers mobiliseren 
“Ook KPMG heeft innovatie hoog op de agenda staan”, zegt Schut. Schut: “De overname zal ons dan ook helpen tegemoet te komen aan de groeiende vraag bij onze klanten naar innovatie. Innovatie is van levensbelang voor duurzaam ondernemingssucces. Bij veel bedrijven gaan pleidooien voor meer innovatie echter in het algemeen tamelijk eenzijdig over meer geld en meer onderzoek. Ten onrechte, want bedrijven kunnen in veel gevallen zonder extra budget voor onderzoek & ontwikkeling ook nog veel vernieuwing realiseren door kennis en inzicht van medewerkers, partners en klanten beter te mobiliseren en te bundelen.
 
Het is hierbij van groot belang dat bedrijven een cultuur creëren waarin sprake is van vertrouwen en medewerkers de vrijheid hebben om ingesleten routines te doorbreken. Op deze manier zijn ondernemingen in staat te komen tot een robuuste innnovatiestrategie die echte waarde biedt door de hele organisatie heen.”
 
Gerelateerde artikelen