Overname beruchte slachterij door VanDrie afgeblazen

Gosschalk zou dieper in de financiƫle problemen zitten dan bekend was.

De overname van de slachterij Gosschalk door agrobedrijf VanDrie Group is van de baan. Gosschalk heeft de intentieverklaring van eind januari ontbonden. Dit nadat VanDrie heeft geweigerd om geld te pompen in Gosschalk nadat er een financieel gat was ontstaan bij de veevoederfabriek nadat een Deense klant failliet was gegaan. 

De deal tussen beide partijen wachtte nog op groen licht van de mededingingsautoriteit. Die hoeft niet verder in actie te komen. VanDrie Group zegt niet eerder op de hoogte te zijn geweest van financiële problemen bij Gosschalk. Geld bijstorten is een te groot risico, aldus 

Marijke Everts, directeur corporate affairs bij de VanDrie Group. Dat had ook een probleem kunnen worden bij de beoordeling van de deal door de ACM.

Gosschalk is een beruchte slachterij die in 2021 door de Voedsel- en Warenautoriteit gesloten werd nadat er misstanden met het vee aan het licht waren gekomen. Afnemers McDonald's en Boni zeiden de samenwerking met Gosschalk op. Na drie maanden mocht de slachterij onder streng toezicht weer open.

Gosschalk betreurt dat VanDrie de hand op de knip houdt. Volgens de slachterij is er echter al een nieuwe koper beeld waarmee de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zouden zijn. Die zou wel bereid zijn om extra geld in de noodlijdende slachterij te pompen.

 

Gerelateerde artikelen