‘Overheid moet investeren in herstel MKB’

De overheid zou herstel van het midden- en kleinbedrijf mogelijk moeten maken, onder andere door mobiliteit op de arbeidsmarkt te stimuleren en banengroei minder risicovol voor werkgevers te maken.

Dat meldt het Nederlands Comité voor Ondernemerschap in een 'tussenbericht staat van het mkb 2020'. Het comité heeft vijf aanbevelingen gedaan aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Bij het "intelligente herstel" zou volgens het comité onderscheid moeten worden gemaakt tussen bedrijven met veel, gemiddeld en geen continuïteitsperspectief. Ook pleit het comité voor ondersteuning van bedrijven die een grote verandering moeten doormaken en voor het investeren in innovatie. Daarbij zouden werkenden en ondernemers meer mogelijkheden moeten hebben om te leren en samen te werken.

"De coronacrisis maakt duidelijk dat we veel sneller en onder grote druk de arbeidsmarkt moeten moderniseren en innovatie in het mkb moeten faciliteren", aldus voorzitter Harold Goddijn. "Vaak zijn forse veranderingen nodig om gezond verder te gaan. Ondernemers dienen daarbij geholpen te worden. Dat kan door slimme steun maar ook door hun aanpassingsvermogen te vergroten", stelt Goddijn.

(ANP)

Gerelateerde artikelen