Oud-topman KPMG Jurgen van Breukelen wordt bestuurder bij overnamemachine Altice

Voormalig KPMG-topman Jurgen van Breukelen, die ervaring heeft als corporate finance adviseur, wordt voorgedragen als onafhankelijk, niet-uitvoerend bestuurder bij Altice. Dat maakte het van oorsprong Franse kabelbedrijf, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, bekend.
Het nu nog in Luxemburg gevestigde Altice liet vorige week weten dat het een Nederlands bedrijf wil worden, met het hoofdkantoor in Amsterdam. Van Breukelen wordt voorzitter van de raad van bestuur zodra die structuurwijziging is voltooid. Daarnaast wordt hij voorzitter van de auditcommissie, die toeziet op het financiële reilen en zeilen van een onderneming.
 
Van 2012 tot 2014 was Jurgen van Breukelen bestuursvoorzitter van KPMG Nederland. Hij voelde zich na nog geen twee jaar genoodzaakt om op te stappen nadat een aantal schandalen bij het accountantskantoor aan het licht kwamen waarbij ook Van Breukelen zelf betrokken was. 
 
Voordat Van Breukelen kortstondig aan het roer kwam bij KPMG gaf hij van 2003 tot 2007 leiding aan de Corporate Finance-tak van KPMG. Daarna kwam hij in het bestuur en was hij verantwoordelijk voor de afdeling Advisory en Markets bij het kantoor.
 
Overnamemachine
Altice kan de kennis van de oud-KPMG’er op het gebied van corporate finance goed gebruiken. Deze week werd bekend dat Altice voor ongeveer 10 miljard euro de Franse kabelaar Bouygues Telecom wil overnemen. Dat komt neer op 15 maal de ebitda van Bouygues. Ook aast Altice op concurrenten BT en Telecom Italia. Begin dit jaar kocht Altice voor 23 miljard dollar het Franse SFR.
 
De structuurverandering, waarbij Altice zijn hoofdkantoor naar Amsterdam verhuist, is een voorbereiding op de aanstaande acquisitie tour. Door de structuurverandering kan de kabelaar zijn aandelen inzetten voor overnames van andere bedrijven, zonder dat de controlerende stemrechten van de oprichters van het bedrijf in gevaar wordt gebracht.  
 
Gerelateerde artikelen