Oudste familiebedrijf van Nederland in handen Active Capital Company

Hendrik Veder Group, een deelneming van investeerder Active Capital Company, heeft Touwfabriek G. van der Lee overgenomen. Hiermee is de toekomst voor het oudste familiebedrijf van Nederland - sinds 1545 - gewaarborgd. Anne Willem de Vries, Active Capital Company: "De samenwerking met de familie Van der Lee verliep bijzonder prettig."
De touwfabriek blijft actief onder de eigen naam. Voor Hendrik Veder Group betekent de strategische overname een investering in knowhow en de toevoeging van eeuwenoud vakmanschap. Hendrik Veder Group is een Europese producent en distributeur van staalkabelproducten voor de industrie, offshore en martieme sector. Touwfabriek G. van der Lee produceert en distribueert hoogwaardige touwproducten voor met name de offshore industrie en de maritieme sector.

Hendrik Veder Group is een deelneming van investeringsmaatschappij Active Capital Company, die voornamelijk investeert in Nederlandse (technische) productie- en handelsondernemingen en deze bedrijven actief begeleidt bij de ontwikkeling en realisatie van hun strategie. Active Capital Company heeft middels een eerste investeringsfonds momenteel in vijf bedrijven geïnvesteerd en verwacht vanaf het tweede kwartaal in 2013 vanuit haar tweede fonds te investeren.

 
Volgens Anne Willem de Vries van Active Capital Company betekent de overname een mooie nieuwe stap in de geschiedenis van het bedrijf. "Hendrik Verder Group breidt het productassortiment verder uit, Van der Lee vergroot de afzetmogelijkheden en beide partijen kunnen samen verder met de ontwikkeling van kunststof kabels. Wij hoorden op de NOS dat de familie van der Lee nog geen opvolging op het oog had.  Van der Lee opereert deels in hetzelfde segment als Hendrik Veder Group en is al jaren leverancier; we waren dus al bekend met de kwaliteit en expertise van Van Der Lee. We hebben contact opgenomen en hebben aan de keukentafel met de familie kennisgemaakt."

Volgens De Vries is er sprake van een goede match. "De geschiedenis van Van der Lee (sinds 1545) past goed bij de geschiedenis van Hendrik Veder Group die teruggaat tot 1800. Bovendien zijn beide bedrijven van oudsher actief in de maritieme sector. De samenwerking met de familie van der Lee hebben wij als zeer prettig ervaren. We werden ontvangen bij de familie thuis en hebben de onderhandelingen aan de keukentafel gevoerd. Ook hebben we het familieportret in bruikleen gekregen om de muur van het kantoor sieren." 

 
Nu de deal is beklonken is het tijd voor uitvoering van de plannen en het verwezenlijken van groei. De Vries: "We willen de afzetmogelijkheden vergroten door Van der Lee toegang te geven tot het internationale klanten netwerk van de Hendrik Veder Group. Daarnast zal Van der Lee’s expertise en eeuwenoud vakmanschap van touwvervaardiging samen met de expertise van Hendrik Veder Group in staalkabels gebruikt worden om kunststofkabels snel door te ontwikkelen en vermarkten. Van der Lee zal worden opgenomen onder de Hendrik Veder Group en zal onder eigen naam actief blijven. Al met al een hele bijzondere deal en een geslaagd huwelijk tussen twee bedrijven met een rijke historie." 
 
 
Gerelateerde artikelen