Ordina druk bezig om zichzelf te verkopen

De IT-dienstverlener bevestigt te onderhandelen over een deal.

Ordina heeft gisteren bevestigt in gesprek te zijn met potentiële kopers. Dit nadat de koers van het Nederlandse IT-bedrijf fors opliep. Ordina zegt in een persbericht dat diverse voorstellen worden bestudeerd. Overigens betekent dit niet dat er ook automatisch een deal uit zal voortkomen, zo nuanceert het beursgenoteerde bedrijf.

Overnamegeruchten waren er wel vaker over Ordina. Van een deal is het nooit gekomen. Nu zou het menens kunnen zijn, omdat er onmin heerst bij de grootste aandeelhouder Teslin over het te voeren beleid. Teslin is de investeringsmaatschappij van de familie Van Beuningen. De onmin zou draaien om het investeringsbeleid van Ordina.

Het geschil zou draaien om de ambitie van Ordina om te investeren buiten de Benelux, omdat daar beter aan personeel te komen is. Teslin vindt een avontuur ver weg echter te riskant. Vorig jaar realiseerde Ordina nog een deal in Nederland door de overname van IFS Probity, een Nederlands bedrijf met een omzet van zeven miljoen euro. Toen zei Ordina nog dat de deal hielp om verder te groeien in de Benelux.

“Het bestuur van Ordina heeft geen ervaring in het overnemen en integreren van een internationaal bedrijf van enige omvang”, aldus fondsmanager Jan-Jaap Bongers op de website van Teslin “Wij zien betere alternatieven, zoals het aansluiten bij een sterke partner.”
 

 

Gerelateerde artikelen