Opnieuw een platforminvestering voor Main Capital

Main Capital Partners investeert in financial management softwareleverancier windata.

Na de aankondiging gisteren van Main Capital Partners over de investering in het Belgische RegTech platformbedrijf RiskConcile, kondigt Main vandaag 3 juli opnieuw een investering aan.

Main heeft een meerderheidsbelang genomen in windata, een toonaangevende Duitse aanbieder van oplossingen voor financieel beheer. Als strategische partner zal Main het bedrijf ondersteunen in zijn volgende groeifase door zowel organische als buy-and-build initiatieven.

Deze overname markeert de eerste platforminvestering van Main met zijn nieuwe fonds, Main Foundation II.

Windata is een belangrijke speler op het gebied van betalingsoplossingen en geniet een sterke positie in de DACH-regio, met name in de banksector en onder het MKB. Meer dan 6,000 nationale en internationale bedrijven, waaronder veel marktleiders, optimaliseren hun financiële beheerprocessen met windata-oplossingen. Delen van het productportfolio worden gedistribueerd door bankinstellingen zoals Volksbanken en Raiffeisenbanken, evenals Sparkassen, Postbanken en private banken.

Het vlaggenschipproduct van het bedrijf is ‘konfipay’. Deze op REST API gebaseerde webservice vereenvoudigt het dagelijkse werk door een directe, gesloten lus en volledig automatiseerbare communicatie mogelijk te maken tussen het ERP-systeem en de bank. Hierdoor worden alle financiële beheerprocessen geconcentreerd op de centrale bedrijfsoplossing op een efficiënte en transparante manier.

Michael Rudhart, CEO, blijft aandeelhouder en algemeen directeur en zal samen met Main de volgende groeifase van windata vormgeven.

Gerelateerde artikelen