Main Capital vult twee fondsen met ruim 2,4 miljard

Laatst gewijzigd: 04 april 2024 18:03
Beide fondsen zijn in een half jaar verdubbeld ten opzichte van hun voorgangers.

De Haagse investeerder Main Capital Partners heeft de twee buy-out fondsen Main Capital VIII en Main Foundation II gesloten binnen een half jaar. Ze hebben in totaal 2,44 miljard euro opgehaald in de vorm van commitments. Main Capital VIII haalde 1,9 miljard op, Main Foundation II haalde een half miljard euro binnen.

Hiermee zijn de beide fondsen in omvang verdubbeld ten opzichte van hun voorgangers. Hiermee is Main’s totaal beheerd vermogen gestegen naar zes miljard euro. In lijn met eerdere fondsenwervingen kreeg Main veel steun van bestaande investeerders. De significante re-up rate van 115 procent ziet Main als een teken van vertrouwen.

Naast commitments van bestaande investeerders trok Main ongeveer een miljard aan commitments aan van nieuwe investeerders, waaronder institutionele investeerders als APG, Tecta Invest en Texas County and District Retirement System. Bestaande investeerders zoals Hamilton Lane verhoogden hun commitment aanzienlijk.

De fondsenwerving voor Main Capital VIII en Main Foundation II begon in oktober 2023 met een doelomvang van respectievelijk 1,6 miljard en 400 miljoen euro. In iets minder dan zes maanden sloot Main de beide fondsen.

Main is een buy-out investeerder in enterprise software, gespecialiseerd in het lagere middensegment, waar investeringen van vijf tot 150 miljoen euro per bedrijf wordt geïnvesteerd in de Benelux, de DACH-regio, de Nordics en de VS.

In 2023 heeft Main meer dan veertig deals gerealiseerd, waaronder twaalf investeringen in nieuwe platformbedrijven, 26 add-ons en zes exits. Main heeft bijna dertig exits gerealiseerd met een gewogen gemiddeld (bruto) rendement van meer dan vier keer de initiële investering en een verliespercentage van ruim onder een half procent.

Lees ook: Charly Zwemstra, Main Capital Partners: ‘Vinden van targets geen probleem’

Gerelateerde artikelen