Main neemt het roer over van softwarebedrijf in Leuven

RiskConcile biedt compliance- en riskmanagement-oplossingen voor de financiële sector.

Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in RiskConcile, een Belgische softwareleverancier van compliance en riskmanagement-oplossingen voor de financiële sector. Het is Main’s eerste Belgische platform investering en de vierde Belgische acquisitie sinds de opening van het kantoor in Antwerpen in september 2022.

RiskConcile werd in 2015 opgericht door Jan De Spiegeleer en Karl Ottevaere. Het bedrijf biedt een breed scala aan eigen softwareoplossingen voor onder andere PRIIP’s, AIFMD Annex IV, Transaction Cost Analysis (TCA), Liquidity stress testing, Solvency en SFDR reporting. Vanuit het hoofdkantoor in Leuven bedient RiskConcile meer dan honderd internationale vermogensbeheerders, banken, fondsbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en fondsdienstverleners.

Het managementteam van RiskConcile zal een significant minderheidsbelang behouden en nauw betrokken blijven na de closing. De beoogde groeistrategie richt zich op verdere productinnovatie, internationale expansie en een klantgerichte aanpak. Daarnaast is RiskConcile goed voor een internationale buy-and-build strategie, gericht op het verwerven van complementaire productfunctionaliteiten en het verder uitbreiden van de internationale aanwezigheid.

Gerelateerde artikelen