Ook in India gaat een maaltijdbezorger naar de beurs

Het Indiase bedrijf Zomato bereidt een beursgang voor. Met de uitgifte van nieuwe aandelen wil deze maaltijdbezorger 1,1 miljard dollar ophalen. Het is de grootste beursgang van het jaar in India.

Zomato krijgt een notering op een lokale beurs. De beursgang lijkt een beetje op die van Deliveroo in Engeland. Die was omstreden omdat het personeel niet zo netjes wordt behandeld. Zomato is een van de grootste maaltijdbezorgers in India. Het bedrijf krijgt kritiek dat het nu garen zou spinnen bij de corona-ellende in het land. 

Elke maand bezorgt Zomato 70 miljoen maaltijden en in de afgelopen drie jaar zag het zijn waarde bijna verzesvoudigen. Het bedrijf is nu aanwezig in 24 landen, vooral binnen Azië, en wordt geschat op een waarde van 5,4 miljard euro.

Info Edge India Ltd, de grootste aandeelhouder van Zomato, zal voor 7,5 miljard roepie (100 miljoen dollar) roepies aan aandelen aanbieden. Volgens gegevens van Bloomberg zou de beursintroductie de grootste zijn in India dit jaar.

Met het opgehaalde kapitaal wil het bedrijf verder uitbreiden en overnames doen. Bedrijven die investeren in onlineverkoop doen het bijzonder goed in India, waar het aantal internetgebruikers razendsnel toeneemt en het aantal smartphonegebruikers de komende jaren zal groeien naar 1 miljard. 

 

Gerelateerde artikelen