Onzekerheid bij Fagron vanwege overname AnazaoHealth

Het tij voor Fagron zal op den duur ten goede keren, maar voorlopig zijn er nog veel onzekerheden bij Fagron. Dat concluderen analisten.

Zo heeft Fagron een claim ontvangen rond de overname van de Amerikaanse steriele bereidingsapotheek AnazaoHealth in 2015. Ook doet de FBI een onderzoek naar betrokkenheid van Fagron bij fraude. De FBI vermoedt dat een Amerikaans dochterbedrijf van Fagron profiteerde van malversaties bij het indienen van declaraties bij zorgverzekeraars.

De waarschuwing over de onzekerheid bij Fagron komt van een rapport van KBC Securities. Ook bij ING benadrukken analisten de risico’s die claims en andere rechtsverordeningen met zich meebrengen.

KBC gaf op voorhand al aan dat de resultaten, gelet ook op de onzekerheden ,,niet best" zouden zijn. De winstgevendheid viel volgens de bank evenwel iets hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. Qua omzet waren de resultaten iets beneden de prognose van KBC.

De bank is er evenwel van overtuigd dat de resultaten van Fagron zullen verbeteren, als het de onderneming lukt om de onzekerheden weg te nemen. 

 

Gerelateerde artikelen