Ontmanteling Macintosh in volle vaart

De ontmanteling van de onlangs failliet verklaarde schoenenwinkelketen Macintosh ontwikkelt zich snel. Macintosh maakte woensdag bekend dat de verkoop van de aandelen Brantano in Belgiƫ en Luxemburg nagenoeg rond is. Daarnaast worden vergevorderde gesprekken gevoerd over de verkoop van aanzienlijke delen van de winkelformules Manfield, Dolcis, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza.

Dinsdag werd al bekend dat schoenenwinkelketen Ziengs de nieuwe eigenaar is van de winkels van Scapino. Die overeenkomst betreft 140 tot 180 van de in totaal bijna 200 zaken inclusief voorraden en inventaris. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ging onder voorbehoud al akkoord met de overname na een zogeheten spoedbesluit.

Het definitieve aantal over te nemen winkels Scapino hangt mede af van nog af te spreken huurvoorwaarden. Ziengs heeft de intentie om 1600 tot 1800 van de circa 2000 werknemers van Scapino in de winkel, op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum een aanbod te doen voor een nieuw dienstverband.

De winkels van Brantano in België en Luxemburg komen vermoedelijk in handen van Brantnew, een samenwerking tussen R&S Retail, FNG Group en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenwinkels. Die transactie heeft onder meer betrekking op alle 130 winkels en alle ruim 1100 medewerkers van Brantano in beide landen.

Over de verkoop van de overige winkelformules wordt binnenkort meer bekendgemaakt, zo zeiden de curatoren. Ze hebben ‘goede hoop’ dat nagenoeg alle formules in de markt kunnen blijven. Ook kan een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid bij deze formules worden behouden, zo is de verwachting.

(ANP)

Gerelateerde artikelen