NVP organiseert Seminar Geduldig Kapitaal, 6 november in de Hermitage te Amsterdam

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:59
De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) organiseert jaarlijks een groot seminar in de Hermitage te Amsterdam. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats op dinsdagmiddag 6 november met als thema ‘Geduldig Kapitaal’. Opnieuw werken wij samen met ABN AMRO Bank, KPMG en Stibbe.
Het thema Geduldig kapitaal is bedoeld om de bal wat verder weg te gooien en met elkaar in gesprek te gaan over lange termijn ontwikkelingen en de manier waarop we daar als bedrijfsleven, beleggers en investeerders op in moeten spelen. 
 
De volgende generatie zal andere schaarste problemen dan nu kennen en toekomstige ondernemers zullen voor andere uitdagingen staan dan vandaag. Wat zijn de scenario’s waaraan we moeten denken? Wat zijn de problemen en de mogelijke oplossingen waarin we moeten investeren? Welke rol kunnen ondernemingen, beleggers, private equity en venture capital daarin spelen? 
Op 6 november gaan we in gesprek over antwoorden op deze vragen. Wij denken dat terugkerende onderwerpen zullen zijn: de behoefte aan langetermijnstrategieën ook op het gebied van duurzaamheid aan investeringen in technologische en sociale ontwikkelingen die pas op termijn financieel rendement opleveren, en aandacht voor de maatschappelijke rol van ondernemers en beleggers in de samenleving van de toekomst.
 
Sprekers zijn Prof. Dr. Sweder van Wijnbergen, Femke Weijtens (DSM) en Vincenzo Morelli (EVCA/TPG Capital). Het seminar wordt geleid door Mathijs Bouman. Rob Thiele (Waterland), Corien Wortmann (Europarlementariër), Ruulke Bagijn (PGGM) en Frank Roerink (Avantium) voeren de paneldiscussie. 
 
Het publiek bestaat uit leden van de Nederlandse private equity en venture capital wereld, banken, beleggers, ondernemers, beleidsmakers vanuit de overheid, politici, corporate finance adviseurs en wetenschappers. De ervaring leert dat er tussen de 200 en 250 mensen in de zaal zitten. 
 
 
Gerelateerde artikelen