NVP Lenteborrel: Financieringsverhoudingen in private equity voor maximaal rendement en duurzame bedrijfsgroei

Private equity investeerders en bedrijven hebben elkaar nodig, maar veel deals lopen stuk op financiering. Niet door een gebrek aan geld, maar door een verschil van inzicht. 'Old school' private equity investeerders staan lijnrecht tegenover ondernemers die continuïteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. De investeringsmanager wil maximale leverage, de ondernemer wil conservatieve financiering. Ze moeten er samen uit komen, want anders komt er geen deal.
Om tot een goede samenwerking te komen tussen de private equity investeerder en de ondernemer hebben zij kennis nodig van elkaars businessmodel. De private equity investeerder wil mooie rendementen maken voor zijn beleggers. De ondernemer wil blijven groeien, zijn klanten optimaal bedienen en financiële risico’s tot een minimum beperken. Het bijeenbrengen van de verschillende belangen is een balanceringsact waarvoor veel tact en kunde is vereist. 
Private equity kan een grote en belangrijke rol spelen bij het realiseren van de transformatie van bedrijven. Maar daarvoor moet private equity ook een transformatie ondergaan. Private equity investeerders, ondernemers en financieringsspecialisten gaan tijdens de M&A en NVP Lenteborrel op 4 maart bij KPMG met elkaar op zoek naar de beste financieringsverhoudingen waarmee ieders belang is gediend.
 
 
Gerelateerde artikelen