NVM zoekt nieuwe investeerder in Funda

De NVM, die een meerderheid van de aandelen in Funda bezit, ruziet al enige tijd met FundaBelang. Inzet daarbij is de strategie van Funda. De certificaathouders willen dat er een krachtige nieuwe investeerder instapt of dat Funda naar de beurs gaat en dat de huizenwebsite het geld gebruikt om marktleider te blijven op de Nederlandse huizenmarkt. Ook zou Funda kunnen uitbreiden naar bijvoorbeeld hypotheek-, belasting- en energieadvies.

NVM heeft aangekondigd om dit jaar met aanvullende informatie te komen over Funda. Mogelijk gaat het dan ook om nieuwe functionaliteiten voor het platform. 

De gang van zaken bij Funda ligt de laatste tijd onder een vergrootglas door onrust bij de certificaathouders. Die hebben zich verenigd in FundaBelang. Zij willen dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam onderzoek gaat doen naar vermeend wanbeleid bij de NVM. Ze zijn het niet eens met de koers die de makelaars voor de site uitstippelen.

Een woordvoerder van de NVM zegt dat het de certificaathouders "vrijstaat" om zo'n stap te zetten. Daar heeft de NVM "respect" voor, is alles wat de zegsman erover kwijt wil. Intussen gaat de makelaarsvereniging verder met het eigen besluitvormingsproces.

Onlangs werd nog bekend dat topman Quintin Schevernels van Funda aan het einde van dit jaar vertrekt. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat de onrust onder de aandeelhouders de uitvoering van de strategie in de weg zit.

 

Gerelateerde artikelen