ING en NautaDutilh adviseren bij verkoop Qbuzz

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Qbuzz, dat busvervoer aanbiedt in Noord-Nederland en rond Utrecht, aan de Italiaanse branchegenoot Busitalia. De koopovereenkomst is donderdag ondertekend. Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

NS zette Qbuzz vorig jaar te koop omdat het zich geheel wil richten op verbetering van het treinvervoer op het Nederlandse hoofdrailnet. Het dochterbedrijf speelde ook een hoofdrol in de aanbestedingsfraude in Limburg waardoor de spoorvervoerder de laatste jaren in opspraak is geraakt.

Busitalia is onderdeel van het Italiaanse staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato Italiane (FS Group), dat actief is in het openbaar vervoer in meerdere landen. De keuze is gevallen op deze nieuwe eigenaar onder meer omdat die beloofd heeft dat Qbuzz zijn eigen identiteit en businessmodel behoudt.

In de transactie trad NautaDutilh op als juridisch adviseur van NS. Met een achtkoppig team bestreek het advocatenkantoor de gebieden Corporate/M&A, Competition en Public Procurement, Corporate Notarial en Tax. ING was betrokken als corporate-finance-adviseur van NS. Het team stond onder leiding van Rob van Veldhuizen.

Bron: ANP/MenA
 

Gerelateerde artikelen