NPM verkoopt tentenleverancier aan Gilde

De Boer Structures, leverancier van tijdelijke tentruimtes, wordt overgenomen door de Duitse sectorgenoot Losberger. Daarmee neemt De Boer afscheid van investeerder NPM Capital, dat sinds 2005 in het bedrijf participeerde.

Gilde Buy Out Partners, dat het hoofdkantoor in Utrecht heeft, neemt het meerderheidbelang (92 procent) in de Boer over van NPM Capital. Financiële details over de transactie zijn niet onthuld. De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 worden afgerond.

Olympische Spelen
De Boer Structures houdt zich bezig met het leveren van tijdelijke ruimtes voor evenementen, winkelruimtes en restaurants. Het bedrijf, in 1924 opgericht in Alkmaar, heeft kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Zweden, Spanje en Qatar.

De Boer genereert een groot deel van de inkomsten uit nationale en internationale topevenementen, zoals de Olympische en Paralympische Spelen, het EK voetbal en de Floriade. Ook zet het bedrijf tijdelijke tentenkampen op voor vluchtelingen. 

Losberger en De Boer zijn gezamenlijk goed voor een omzet van zo'n 330 miljoen euro. De combinatie omsluit een personeelsbestand van circa 1.200 medewerkers, waarvan het leeuwendeel in Nederland en Duitsland werkzaam is. 

Rapid Deployment Systems
Door de overname hoopt Losberger onder de vleugels van Gilde haar activiteiten in de markt van tijdelijke accommodaties en zogenaamde Rapid Deployment Systems (RDS) – snel uitvouwbare tenten – uit te breiden. De Duitsers zetten in op verdere groei in met name Europa en het Midden-Oosten. 

"Met de komst van onze nieuwe aandeelhouder, sluiten we tevens een bijzondere periode in onze geschiedenis af waarin onze huidige aandeelhouder NPM Capital ons op een zeer constructieve manier en met ondernemerschap heeft ondersteund", aldus Arnout de Hair, CEO van De Boer.

Foto: Panorama Dome, het 'VIP'-paviljoen gebouwd door De Boer Structures op Schiphol.

Lees ook:
Toyota Industries heeft Vanderlande nu definitief binnen

Gerelateerde artikelen