Novisource en Opdion sluiten lange termijn IT-deal

Softwarebedrijf Novisource heeft de vorige week aangekondigde acquisitie van sectorgenoot Opdion gefinaliseerd. 65,5% van de aandelen komt in handen van de beursgenoteerde software-onderneming uit Nieuwegein.

In 2020 zullen ook de overige 34,5 procent van de aandelen worden overgenomen door Novisource. Tot die tijd blijft de huidige directeur van Opdion, Eric van Oudenhoven, aan de leiding van het softwarebedrijf uit Gorinchem. Opdion kende over 2016 een omzet van ruim 2,9 miljoen euro en een genormaliseerd bedrijfsresultaat van 0,5 miljoen euro.

"Onze positie in de markt van financiële dienstverleners wordt verder versterkt en er ontstaat toegang tot nieuwe markten. Daarnaast voegen we hoogwaardige kennis op het gebied van business intelligence en applicatie integratie toe", licht Philip van Blanken, CEO van Novisource, toe.

Het bedrijf uit Nieuwegein werd in 2001 opgericht en ging drie jaar geleden naar Euronext. Van Blanken volgde begin dit jaar interim-directeur Eric Drossaert op. Eerder werd Peter Specht aangesteld als CFO.

Xence
In deze deal heeft Novisource opnieuw acquisition-financekantoor Xence in de arm genomen. De Amsterdamse boutique begeleidde al eerder een aantal transacties van Novisource, waaronder de overname van Diesis Consultancy in 2014. De komende jaren verwachten Van Blanken meer overnames te zullen doen. 

 

Gerelateerde artikelen