Nordian Capital slijt keten van trampolinehallen in Frankrijk

Via overnames groeide Jumpsquare van zeven naar 32 vestigingen.

Jumpsquare, de grootste keten van trampolinehallen in Nederland, komt in Franse handen. Branchegenoot en familiebedrijf You Jump koopt de 32 parken in Nederland, België en Duitsland, meldt het FD. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De grootste aandeelhouder in Jumpsquare is nu de Amsterdamse investeerder Nordian Capital Partners. Die kwam aan boord in 2018, toen de keten nog maar zeven vestigingen telde. Met de financiële steun van Nordian liep het aantal parken snel op. Nog hetzelfde jaar werd de veel grotere springketen Jump XL overgenomen van Kjeld van Leeuwen, Marly van Leeuwen en Eric Verstappen. Begin dit jaar werden nog I-Jump Amsterdam en Hangtime Oostende ingelijfd.

De trampolineparken van de Jumpsquare Group worden eigendom van de Eren Groupe, de onderneming van de Franse familie Mouratoglou waaronder You Jump valt. Eren Groupe investeert vooral in bedrijven die werken aan de energietransitie, maar is ook actief met muziekvideo’s en in sport. Het sportbedrijf, waar Jumpsquare onder gaat vallen, wordt geleid door Patrick Mouratoglou. Die was onder meer coach van tennislegende Serena Williams en heeft een bekende tennisacademie in de buurt van Nice. (ANP)

Gerelateerde artikelen